anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am un calculator destul de vechi ( minim 5 ani ) specificatiile pe care mi le da la my computer sunt : intel(R) pentium(R) 4 cpu 2.80ghz 2.79 ghz 504 mb ram. altceva nu stiu despre acest calculator pentru ca nu ma pricep. oricum intrebarea mea este daca ii pot adauga la placa de ram de acum inca una de cel putin inca 500 mb. adica stiu ca se poate adauga, stiu ca se poate cumpara, stiu si de unde, stiu si sa o instalez. vroiam sa imi spuneti voi daca sistemul meu suporta mai multa memorie ram. si ce mi-ati recomanda sa fac?

9 răspunsuri:
| itsoft a răspuns:

Pai daca imi dai modelu placi tale de baza iti si pot spune asa dupa procesor nu am cum sa stiu

| florynyk92 a răspuns:

Pai probabil suporta trebuie sa te uiti pe placa de baza sa vezi daca mai sunt sloturi de ram libere! daca sunt sa fi atent ce DDR sunt (ddr1, ddr2, ddr3) sau ia de pe net programul everest ultimate parca in el iti arata si ddr si daca mai ai sloturi libere! eu ti-as recomanda sa da 100 de lei pe ram si o sa se miste sigur mai bine pc! daca nu il folosesti la jocuri sau randari e super ok pc-ul! succes, funda plsbig grin

| Hasss a răspuns:

Pai intai scrie numele placi tele de baza sau pune-l aici sa ne uitam de care ram suporta exista 3 tipuri de ram ddr 1 ddr 2 ddr 3 dar cred ca ddr 1 trebuie oricum pune numele placi si te voi ajuta... aa si cum se numeste cealalta placuta de ram si frecventa ei ca daca o placutza cu alta frecventza si cu nume diferit nu sunt compatibile deci ne trebuie frecventa si numele placutzei si numele placi de baza sper ca ai inteles big grin bafta

| Alion a răspuns (pentru Hasss):

Am luat tot ce scria pe placa de baza.nu stiu ce va trebuie asa ca : ASROCK, p4-dual -915gl, prescott 800, fsb800, ddr 400; despre placa de ram pot spune ca sunt de fapt 2 de cate 256 mb : si-mddr256m400 ( pe ambele scrie acelasi lucru) dar cred ca pot pastra una din ele si sa o inlocuiesc pe cealalta, sau aventul la inlocuiesc pe amandoua. nu trebuie sa le reinstalez dupa aia, sau cv de genu, nu? am luat si programu asta everest ultimate, dar nu m-a ajutat prea mult pentru ca mi-a dat axact ce am luat si dupa ce am desfacut calc

| Alion a răspuns (pentru Alion):

Scuze : la placile de ram era asa :SY-MDDR256M400

| Alion a răspuns (pentru Alion):

Scuze la placile de ram era asa : SY-MDDR256M400

| Urzi23 a răspuns:

Din cite vad sunt memorii sincron si ar trebui bagata pereche, cauti pe www.okazii.ro si vei gasi dar trebuie sa te tiganesti cu ei la pret si proba la greu cu mem test.
Apoi :
Eu zic sa cauti cartea placii de baza pe internet, sa vezi cita memorie suporta cred ca cel putin 2 G, cite bancuri de memorie ai? Da serciuiala pe okazii si incaierate cu ei la pret, banuiesc ca ai niste ddr1/400 Mhz Cred ca placa ta de baza suporta si memorii normale cu setare din bios nu musai dual chanel
Bafta
Eu zic sa mai astepti si alte opinii

| Alion a răspuns (pentru Urzi23):

Am gasit asta pe okazii : http://www.okazii.ro/......-nou.html. mi se pare destul de ieftin pentru 1 giga de ram. credeti ca e buna pentru pc meu? pot sa bog o singura placa de ram ( asta ) in locul celor 2 de 256?

| Urzi23 a răspuns (pentru Alion):

Pc merge si cu un ddr de 256?
Eu zic sa incerci cu un ddr 1 de la un prieten sa vezi cum se comporta.Nu am timp sa studiez cartea placii de baza.Dar daca merge si cu un singur ddr de 256 ar trebui sa mearga si cu cea de 1 g, Daca aveai de la un prieten un ddr 1 /400 de 500 m sau alta capacitate diferita de 256 cit este a ta si mergea eu cred ca ar fi ok.Nu lua memoria pe neincercate ca pret eu zic ca este ok Vezi daca placa ta de baza suporta memorii non ecc
http://www.shopmania.ro/memorii/p-silicon-power-sp001gbldu400o02-8207814

http://www.shopmania.ro/......02-8207814
Vezi ca scrie 200 de pini sper sa nu fie o greseala