| sergiu_9343 a întrebat:

Am un calculator Pentium 4 procesor 2, 6 GHz; RAM 512 Mb si placa Video GF 440 8x 64Mb.
Pot sa pun Ram 1256mb si placa video geforce fx 5200 128 mb?
Merge mai bine? Sunt compatibile componentele?

Răspuns Câştigător
| Gheorghe_Dragos_1979 a răspuns:

Nu se arde nimic stai calm...vezi sa ai driverul pentru placa video... daca nu ai cd, atunci intri pe site-ul http://www.geforce.com/drivers/

4 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu ne-aiajutat cu nimic. Trebuie sa stim denumirea placii de baza si a memoriilor ca sa puteem sa-ti raspundem.

| Gheorghe_Dragos_1979 a răspuns:

Placa video poti sa o pui sigur, deoarece nu este Pci Expres...cat despre Ram, aici sunt mai multe RAMificatii...
1. poti sa pui 1256 de ram, dar doar daca ai 3 sloturi de ram. daca ai doar 2 sloturi poti pune 1GB+ 256 sau 1Gb + 512Mb sau 512 +512 sau daca ai bani 1Gb+1Gb (am zis 3 sloturi deoarece banuiesc ca vrei sa folosesti si cei 512 pe care ii ai, si nu se impart decat la 3 sloturi)
2.de preferabil ramii sa lucreze la aceeasi frecventa, daca ai de frecvente diferite, toti ramii vor lucra la frecventa celui mai slab... Exemplu... daca ai un modul de ram care lucreaza la 333 Mhz si un modul care lucreaza la 266Mhz, amandoua modulele vor lucra la 266 Mhz.
3.sa ai grija sa nu cumperi rami diferiti fata de ce suporta placa. big grin... daca placa suporta ddr2 sa nu cumperi ddr3 ca nu o sa se potriveasca big grin.
Bafta

| sergiu_9343 explică (pentru Gheorghe_Dragos_1979):

Deci am sanse sa se arda ceva in pc daca pun piesele sau nu?

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Placa video are slot AGP ca si placa ta de baza. Functioneaza pe 4x (8x) ca si placa ta de baza. Memorie ram poti folosi numai DDR simplu (sau DDR 1 cum se mai zice). In rest e bine ce sfaturi ti-a dat Gheorghe_Dragos_1979