Eu am un 1972H. Am avut simptome similare. era bulit un condensator. M-a costat vreo 40 RON reparatia acum niste ani buni. Oricum, cred ca nici acum nu te costa mai mult de 60-70. Daca panoul era in stare buna, fara pixeli morti si alte probleme, si mai ales daca te impaci bine cu el, tine-l. Eu am 1972-ul de vreo 10 ani. L-am reparat de doua ori in perioada asta. A doua oara a fost busit panoul de control si l-am tinut pe tusa aproape un an, timp in care imi luasem un BenQ full HD cu panou VA+. O mizerie. Acum ala sta in dulap, eu tot cu vechitura asta de nota 10 stau.
Da, m-am impacat bine cu el, motiv pentru care tot cu un LG m-am gandit sa il inlocuiesc.
Doar ca, fiind mai nou cel pe care urmeaza sa-l utilizez, nu stiu cata incredere pot avea fata de modelele mai vechi, mult mai durabile, dupa parerea mea (cum ai patit tu cu BenQ, care nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor).
Am prieteni care folosesc monitoare din aceeasi gama (LG) si nu s-au plans nici ei pana acum.
Nu are pixeli morti si nici alte probleme cu imaginea, de aceea mi-ar parea rau sa nu-i mai acord o sansa.
Pe panoul frontal sunt niste butoane. Unul din ei este butonul de pornire-oprire. Apasa-l si vezi daca porneste!
Deseori am gasit acest defect "mare", pentru care s-a apelat la service.
Am apasat pe toate butoanele pe care monitorul le are la vedere.
Daca te referi la faptul ca butonul pornire-oprire ar putea fi cauza, nu pare sa fie de la el.
Monitorul nu a avut problema asta instant, ci a durat vreo 3 zile pana sa cedeze definitiv.
Cu alte cuvinte, l-am inchis seara, iar dimineata nu a mai pornit, Am insistat pe langa el (scos cabluri, apasat butoane), pana la urma si-a revenit, iar toata ziua mi-a mers fara reprosuri, chiar daca inchideam pc-ul. A doua zi, la fel. Dimineata nu mai primea curent, dar, insistand pe langa el, si-a revenit si de data asta, si m-am asigurat ca butonul pornire-oprire nu are probleme de contact (merge impecabil, iar pe timpul zilei a reactionat exemplar).
A treia dimineata a fost mort de tot si toate procedurile nu au mai dat rezultate.
Ma gandesc ca problema e din interior, la condensatori sau la alte componente de pe placa respectiva.
Degeaba ne intrebi pe noi daca "renteaza" si nu pe cineva care ti l-ar putea repara; intreaba mai multi oameni, mai multe service-uri, fa o comparatie de preturi; in functie de ce defect are tu stabilesti daca il repari sau nu.
Daca esti din Iasi sau zona iti pot recomanda eu doua service-uri. Daca nu, poti intreba la LG Romania de ceva servicii post-garantie in zona ta.
Il voi duce in service. Stiu unul chiar pe strada Garii in Iasi.
Ma intrebam doar care sunt tarifele si daca merita reparat.
Multumesc!
Inspre Tg-Cucu l-am dus eu a doua oara, prima oara la Artcore. Aia de pe Independentei sunt foarte profi, mi-au dat 6 luni garantie chiar. Best Electronics, la bulevard, linga UPC.
Si cei de la Luk Computers sunt ok.
Mi-au testat o placa de baza si, pentru ca era moarta, nici n-au vrut sa-mi ia bani (m-am simtit obligat sa le platesc macar deranjul). Reparatia in sine costa 200 lei si chiar nu renta sa dau atata pentru o placa de baza (mi-am luat unitate intrega de banii astia).
Mai am si o imprimanta HP, tot cu probleme de alimentare cu energie electrica.
Am sa fac o vizita celor de la Best Electronics, sa vad ce tarife au.
Cumva era vorba de condensatori trosniti? Fiindca mie mi-a schimbat cineva mai demult vreo 10 de condensatori pe o placa de baza pentru vreo 15 lei...
Eu nu am desfacut monitorul, ca sa vad daca sunt sau nu condensatori umflati. Ii las pe cei de la service sa rezolve problema.
Ma refeream la placa de baza la care ziceai ca te costa 200 sa ti-o faca.
Placa de baza a suferit un shoc electric. Daca pretul reparatiei s-a ridicat la 200 lei, ma gandesc ca a fost o problema serioasa. Oricum, nu mai am acea placa. Am un alt sistem care necesita memorie ram ddr2.
Noroc ca se mai gasesc pe piata, chiar daca sunt SH. DDR1 chiar e piesa de colectie.
Fain! Eu nu fac colectie de piese de calculator. Mai pastrez surse de pc, in ideea ca pot avea condensatori care pot fi mutati de pe o placa pe alta.
De suflet ramane Pentium IV (cumparat in 2003) si care a costat 40 milioane lei vechi (la vremea respectiva era cel mai bun). Abia in 2017 am renuntat la el si am luat un SH cu i3.
Nici eu nu fac colectie, dar ala l-am primit de la cineva cu vreo 20 de ani in urma. E o bucata de istorie.