| Ionuț346546 a întrebat:

Salut! Are ceva dacă atunci când mă joc pe laptop îl țin la încărcat? M-am jucat odată cu el la încărcat și îmi ajungea pe la 75-80 chiar și 85 de grade.Și am mai văzut că și acumulatorul bateriei se încălzește.Și dacă doriți să știți am un Acer aspire 3

3 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Ăsta nu este laptop de gaming. E laptop Office.

| NLS a răspuns:

NU are nimic ca il tii la priza cand te joci.
E chiar recomandat, -altfel puterea procesorului e limitata.

Ce procesor are? i7-1165G7?
E normal sa ajunga la temperaturi mari, (desi pana in 75 grade nu sunt tocmai mari, dar 85 deja e limita peste care NU ar trebui trecut), pentru ca nu e un laptop cu componente puternice, si cu racire buna.
E destinat aplicatiilor normale de uz casnic si office, nu e pentru jocuri.
Un laptop care duce jocuri (e irelevant daca e numit "de gaming" sau nu) TREBUIE sa aiba placa video dedicata, si o racire bine construita, de preferat cu 2 ventilatoare, unul sub procesor, unul sub placa video.

PS: atunci cand bugetul e mic si NU iti permiti sa cumperi un laptop cu placa video dedicata, ia MACAR unul ce are procesor AMD.

Grafica intergata din majoritatea AMD-urilor, este mai puternica decat grafica din cele Intel (nu cu foarte mult, dar conteaza fiecare "picatura", cand iti lipseste grafica dedicata").
Pret mai mic au:
AMD Ryzen™ 7 5825U
AMD Ryzen™ 7 7730U
AMD Ryzen™ 7 5800H
deci si laptopurile echipate cu ele sunt relativ ieftine.

Ideale ar fi procesoarele ce au integrate in ele
AMD Radeon™ 780M sau Radeon™ 680M, dar sunt scumpe, si atunci mai bine cauti ceva cu grafica dedicata.

Si AMD-urile ajung cam pe la aceleasi temperaturi cand le fortezi in jocuri, si nu au video dedicat, dar daca nu treci de 80-85grade, nu vor fi probleme.

| Ionuț346546 explică (pentru NLS):

Am ryzen 7 5700u cu AMD Radeon Graphics