Mai trebuie sa te uiți doar sa fie aceeași latenta (CL) precum cea pe care o are placa existenta în laptop.
Cât ram ai acum, si câte sloturi sunt ocupate?
Daca nu vrei sa iti sacrifici din viteza RAM ului, ai grija ca la final sa ai ocupate fie 2 sloturi, fie toate 4, cu placi de aceeași capacitate, frecventa și latenta.
Dacă cei 3 parametri sunt identici pentru toate plăcuțele montate în laptop, va rula în Dual Channel.
(dual channel NU înseamnă 2 plăcute montate, ci se refera la cele 2 canale, A si B, prin care comunica memoria cu procesorul).
Momentan am doar 1 singur slot ocupat, care are 8GB RAM. Sunt interesat să achiziționez RAM în plus ca să pot rula mai ușor softuri de la Adobe, fiindcă doar 1 singur program deschis ajunge să solicite în jur de 80% din cei 8GB RAM pe care îi are laptopul meu.
Deci pot să îmi mai cumpăr RAM de aceeași capacitate pe cea care o are laptopul acum, dar să respecte și frecvența de MHz și latenta (acel CL pe care l-ai menționat). Bănuiesc că firma de la care cumpăr RAM-ul nu are vreo relevanță.
Du-l la un service, ei iti vor monta 2 memorii IDENTICE, care vor lucra in sistem Dual Channel.
De platit va trebui doar diferenta.