| DDCC a întrebat:

Salut!

Aș dori să cumpăr de pe internet un laptop 2in1, cu sistem de operare Windows.
Aș vrea să îl folosesc în special în Photoshop și pentru editare video.
Motivul pentru care vreau să îl iau: am observat că îmi place mult mai mult să lucrez de telefonul cu touchscreen decât de pe laptop.
Asta datorită touch-ului, nu datorită sistemului Android.

Deci, am nevoie de un laptop 2in1, nu de tabletă grafică (pe care o conectezi la computer și desenezi de pe ea).

Ceea ce îmi provoacă multă confuzie este placa video.
Laptopul pe care îl folosesc acum are placă video integrată, și am observat că are uneori lag-ul în cyberlink powerdirector (chiar dacă am ssd).

Cerințele minime pentru Photoshop sunt astea:

Adobe Photoshop Minimum System Requirements
CPU: Intel or AMD processor with 64-bit support, 2 GHz or faster processor
RAM: 2 GB
HDD: 3.1 GB of storage space
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1050 or equivalent
Screen Resolution: 1280 x 800
Network: Broadband Internet Connection

Iar cele recomandate sunt astea:
Adobe Photoshop Recommended System Requirements
CPU: Intel or AMD processor with 64-bit support, 2 GHz or faster processor
RAM: 8 GB
HDD: 10 GB of storage space
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1660 / NVIDIA Quadro T1000
OS: 64-bit Windows 10, October 2018 update, version 1809 or later
Screen Resolution: 720p
Network: Broadband Internet Connection

Până acum am găsit pe internet că cel mai ok ar fi Microsoft Surface pro 7.
Este destul de scump (spre exemplu, aici e 5400lei
https://www.emag.ro/......DZLJDYMBM/ ).

Dacă se poate, încerc să îl cumpăr acum de Black Friday (fie de la eMag sau Altex, fie de pe ebay sau Amazon).

Voi ce îmi recomandați?
Microsoft Surface pro 7, sau există alte laptopuri 2in1 de la alți producători, mult mai ok ca preț și cu performanță asemănătoare?
Eu nu vreau neapărat să fie de brand Microsoft (sau de vreun alt brand cunoscut).

Bugetul: 2000lei - 2500lei.
Mulțumesc pentru răspuns!

Răspuns Câştigător
| flixbuster a răspuns:

Ce ai gasit pe Internet despre tepele romanesti de Black Friday este (in general) corect.

Nu ma intereseaza niciodata sa cumpar de Black Friday, Pasti sau Craciun. Cumpar cand am o nevoie clara, caut cea mai buna optiune in buget sau cel mai ieftin produs care imi satisface nevoia (depinde de situatie), il cumpar atunci si nu ma uit inapoi. Asa tot timpul generatiile anterioare se ieftinesc, apar altele noi mai scumpe si tot asa.

Laptop-ul asta este mai ieftin pentru ca este Intel gen. 10, acum generatia curenta este Intel gen. 11.

Cert este ca de ieri pana azi s-a ieftinit cu 100 de lei de la ~ 3100 la ~ 3000.

Nu stiu ce va fi de Black Friday, nu stiu nici ce va fi maine.

Iei decizia care crezi tu ca e cea mai buna pentru tine.
Orice si oricand iti iei, sa te tina cel putin 10 ani iti doresc!

10 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Sfat (gratuit) : dacă vrei să faci Photoshop și editare video serioasă, n-o face pe laptop sau mai rău, pe android. Fă-o BINE, pe pc

| flixbuster a răspuns (pentru sierra1):

Bonus ca un PC la acelasi buget cu un laptop iti permite o configuratie mai puternica.

| flixbuster a răspuns:

Un laptop cu GTX 1660 (ce am gasit eu) incepe de la 4000 lei.

https://www.rombiz.ro/......dos-black/

| flixbuster a răspuns:

Daca mergi pe GTX 1650 (nu cred ca ar fi o mare problema) poti gasi ceva la 3000 lei.

https://www.emag.ro/......DRF9VHMBM/

| flixbuster a răspuns:

Cele doua de mai sus neavand touch screen...

| sierra1 a răspuns (pentru flixbuster):

Corect

| DDCC explică (pentru flixbuster):

Acum m-am gândit... decât să iau laptop 2in1 cu touchscreen și cu placă grafică dedicată, cred că este mai bună opțiunea să iau un laptop cu placă grafică dedicată (fără touch), și o tabletă grafică pe care să o conectez la acel laptop.
Cred că e cea mai bună opțiune încât să am și interfață touchscreen, și laptop pentru editare grafică.
Îmi poți tu recomanda așa ceva?

| flixbuster a răspuns (pentru DDCC):

Laptop l-as recomanda pe cel de 3000 lei cu GTX 1650 daca te poti intinde la buget (ai fi mai aproape de cerintele recomandate de Adobe). M-am uitat la unele care sa intre in buget dar au placa video foarte departe de recomandarea Adobe. Daca nu te poti intinde, asta e - iei cel mai bun laptop in banii pe care ii ai.

La tablete grafice nu ma pricep asa ca nu zic nimic - poate un alt coleg de forum se pricepe.

Mersi.
Aș cumpăra acel laptop de care ai scris tu, de Black Friday.
Am găsit pe internet informația și chiar mi-au spus și unii useri de pe internet că de Black Friday nu sunt reduceri de fapt, fiindcă producătorii scumpesc produsul înainte de Black Friday apoi scad prețul la produs să pară că este reducere.
Eu nu am apucat niciodată să verific dacă e adevărat sau nu.
O să încerc să fiu atent anul ăsta de Black Friday.

Tu cum consideri, până la cât se poate ieftini laptopul ăsta de Black Friday?

"Laptop-ul asta este mai ieftin pentru ca este Intel gen. 10, acum generatia curenta este Intel gen. 11.

Cert este ca de ieri pana azi s-a ieftinit cu 100 de lei de la ~ 3100 la ~ 3000. "
De fapt, de la 3950 la 3000 lei.
E ceva promoție.

Însă am decis să mai aștept să văd ce oferte pot prinde de Black Friday. Deoarece, și 500lei e mult, mai bine cumpăr de 2500 nu de 3000.

Îți dau fundă pentru răspuns, că mi-ai scris să caut placă gtx 1650.