Este unul si acelasi procesor, numai black edition-ul este mai overclockabil, atat.
Recomand Black Edition. Am reusit sa-i deblochez inca doua nuclee. In total are 8. Dupa fabricatie, procesoarele sunt testate apoi marcate. La versiunile Black Edition, cei de la AMD garanteaza pentru cate nuclee sunt valide si iti lasa tie optiunea de a le debloca pe celelalte care lor nu le-au "iesit cu 10 in teza" si bine inteles pe raspunderea ta. Aceasta este o optiune in plus fata de Overclocking. Nu reusesti cu toate placile de baza sa faci asta. Unele de la MSI au in BIOS aceasta optiune.
Am acest procesor cam de 2 ani in pc-ul meu.Este foarte bun si nu am avut probleme cu el.Important sa nu te sgarcesti sa iti cumperi un cooler bun. Diferenta ti-a facut-o Jipa95.
Da, X4, ca si multe alte procesoare sunt construite cu mai multe nuclee decat stii tu ca are. Nu stiu daca ai aflat, din 100 de procesoare (nuclee adica) dupa teste, doar maxim 60% sunt functionale. Din principii tehnologice si financiare s-a ajuns la concluzia ca in acest fel, oricare procesor asa cum il vezi tu in PC, iesit de pe linia de fabricatie are cel putin un nucleu viabil si atunci cheltuielile pentru un procesor nu sunt aruncate. Ideea geniala apartine celor de la Motorola (cei care au facut primul procesor de 100MHz cu timp in urma pe cand Intel abia ajunsese la 33MHz) si plasata moca catre Intel pentru ca Motorola nu mai face de mult procesoare pentru PC. Idee preluata apoi de ATI care s-au bucurat la randul lor de atributul MOCA. X4 este proiectat cu 8 nuclee. Eu am deblocat inca 2 pe langa cele 4 declarate. Incearca sa mai citesti daca ai timp inainte de a contrazice. Nu am sa o fac eu in locul tau.