DDR3 de pe placa de baza se refera la memoria ram. Nu poti pune decat acest tip, pe frecventele suportate (de preferat ar fi ca memoria suplimentara sa fie DDR3 de aceeasi frecventa cu cea actuala). DDR-ul placii video nu este influentat de cel al placii de baza, prin urmare poti monta o placa video DDR5, daca slotul placii de baza, unde se monteaza aceasta, permite acest lucru. Cat despre sursa, parerea mea e ca iti trebuie ceva mai bun. S-ar putea sa nu poata duce componente suplimentare, consumatoare de energie, dar asta iti poate confirma cineva care stie mai bine cum e cu placile video si consumul lor.
Ia-ti PC-ul sub brat si du-l la un service.
Ei iti vor spune, la PC-ul tau ce se poate monta, in particular. La nevoie, ti-l si monteaza.
Nu-ti cumpara componente de capul tau, fiindca s-ar putea sa nu fie potrivite si sa ramai cu ele in sertar, si cu banii aruncati degeaba.
Tipul de ram de la placa video nu conteaza.
Rami trebuie sa fie ddr3 si vezi cati gb iti duce placa de baza sa nu iei in plus.
La sursa, infunctie de consumul placi video, te uiti la iesirea 12v sa aiba amperi destui(daca are doua iesiri 12v, amperi de la ele se aduna).Ex:La o placa de consum 100W iti trebuie cam 25+ amperi pe iesirea 12v.
Si am vazut ca la rami scrie SATA 3Gb/5, si putin mai jos cu un scris mic scrie DDR3_B1, DDR3_A1
Pe langa ca trebuie sa fie de aceeasi generatie, respectiv DDR3 trebuie sa fie si aceeasi frecventa, ca altfel o sa functioneze pe cea mai mica dintre ele
oDoddeX întreabă: