| Floreenofficial a întrebat:

As vrea sa imi deschid propriul site pe domeniul.com deoarece am vazut ca este mai ieftin decat pe.ro, dar am niste nelamuriri.
Am gasit site-ul inregistrare-domenii.ro care mi se pare foarte bun, M-ar costa 72 de ron inregistrarea domeniului.com pentru un an, dar cand dau finalizeaza comanda imi apar niste campuri de completat pe care le cere toata lumea (numar de telefon, nume, adresa etc.)dar si 4 campuri la care nu stiu ce sa completez.Acestea sunt : DNS 1, DNS 2, DNS 3, DNS 4, iar la fiecare dintre acestea in paranteza scrie ( exemplu: ns1.wdp-gazduire.ro,ns2.web-gazduire.ro etc) si la urma este o intrebare: Cum vreti sa platiti? Si sunt trei variante, Prin transfer bancar, prin ePayment si prin PayPal.Eu am suma in bani propriu-zisi, adica am banii in mana.Am un card la BRD, dar acela este cu niste bani pentru facultate si ca sa platesc prin cardul acela (pentru ca nici nu stiu cum) trebuie sa ma duc la banca la domnisoara respectiva si s-ar putea ca dansa sa o sune pe mama sa ii zica ca am umblat la cont sau nu stiu, desi eu nu umblu la niciun cont pentru ca platesc din bani separati, bani pe care ii am in mana dupa cum am zis deja. Sper sa nu fie mai mult de 72 de Ron(in acest pret intra si TVA 24%), sa ma trezesc cu vreo suma surpriza, desi repet nu stiu cum sa platesc si de unde. Vreau sa mentionez ca ma intreba si daca solicit gazduire pe romarg si am bifat nu caci altfel pretul s-ar fi ridicat si nu imi permit din pacate.Deocamdata nu am trimis nicio comanda! Am de gand...dar vreau sa ma lamuresc cum fac plata si cand imi prelungesc ca suma pe care as plati-o acum este doar pe un an.Stiu sa folosesc HTML, alte programe nu.De ceva timp ma tot gandesc sa am propriul site pe domeniu din acesta, dar daca nu se va putea o sa imi fac un site pe un domeniu gratuit si gata. sad
Mi-e frica ca daca imi fac site pe un domeniu gratuit sa nu se inchida dintr-o data si sa mi se piarda munca caci am de gand sa postez.
Iar cat despre bloguri.Nu vreau deloc! Am un exemplu concret:Mai downloadam albume de pe niste bloguri si dintr-odata nu le-am mai gasit (erau pe blogspot) si se spunea ca acele bloguri au fost raportate sau nu stiu si eu NU vreau sa patesc asa! Sa scriu o gramada si sa ma trezesc cu blogul raportat si sters si cu munca mea pierduta! sad
Deci ce ma sfatuiti sa fac? sad
Sa aleg un domeniu.com sau un domeniu gratuit si gata? Si ce sa scriu acolo la DNS? sad
Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

La dns scrii ip serverului pe care ai hostat sursele sau adresa serverului de dns pe care il detii (daca detii).

vezi ca domeniul e una si serverul pe care hostezi sursele e alta.

de platit platesti prin ordin de plata, te duci la banca si zici ca vrei sa platesti suma X in contul Y si gata.

8 răspunsuri:
| PhpGuru a răspuns:

Eu iti recomanda sa alegi un domeniu.ro gratuit iar daca proiectul tau o sa mearga, dupa un an o sa il poti trece pe numele tau. Poti sa verifici orice domeniu la namebox.ro, iar daca il comanzi impreuna cu un pachet de gazduire iti este oferit gratuit

| Brotacelul a răspuns:

Eu iti recomand initial sa mergi pe varianta domeniu gratuit, iar ulterior daca totul merge bine poti sa-ti atasezi domeniul propriu.
Iti sugerez sa incerci www.ucoz.ro - e usor de folosit si daca postezi regulat n-ai parte de surprize neplacute (site-ul se suspendat doar in cazul in care timp de 40 de zile nu accesezi deloc site-ul si n-ai nici vizitatori).
Au si forum.ucoz.ro - unde gasesti suport si numeroase materiale ajutatoare.

| Floreenofficial explică (pentru PhpGuru):

Multumesc pentru raspuns! happy

| JulianD a răspuns:

Cumpara de la www.fiberit.ro un domeniu.com sau cum doresti tu... e doar 50 ron / an

| medelin29cali a răspuns:

DNS provine de la Domain Name Server. Acestea sunt necesare pentru ca domeniul respectiv trebuie sa fie atasat unui cont de gazduire, respectiv de hosting. Practic, atunci cand iti inregistrezi un cont de gazduire primesti automat acea adresa de dns. DNS-il sunt la nivel mondial, niste servere gigantice, din punct de vedere al posibilitatii stocarii de cantitati mari de date in forma domeniilor web de pretutindeni. Exista pachete complete de gazduire.

| Floreenofficial explică (pentru medelin29cali):

Ce raspuns frumos! happy Pacat ca am acordat deja fundita! Multumesc frumos! Bafta!

| medelin29cali a răspuns (pentru Floreenofficial):

Multumesc, nu-i nimic. Data viitoare big grin