Pentru CS:GO si Fortnite ambele sunt overkill. Mergi pe Ryzen 5 3600 ca-i mai puternic putin+ posibilitatea de overclocking daca ai si o placa de baza bunicica.
Daca nu faci overclocking, mergi prima data pe coolerul stock al procesorului si vezi cum stau temperaturile. Astfel investitia in cooler-ul ala este prea mare si nejustificata.
Daca totusi vrei racire aftermarket, mergi pe un https://www.pcgarage.ro/coolere/cooler-master/hyper-212-evo/
Ok.Mersi.Dupa parerea mea cooler ul ala nu e overkill pentru ca ryzen in gerenal are temperaturi f mari fata de intel.Cooler-ul stock e degeaba.Am prieteni care au 60 grade in idle si au trebuit sa cumpere un cooler aftermarket.In jocuri nici nu imi imaginez
Depinde si de carcase, cate ventilatoare au, cat de aerisite sunt, temperatura din incapere.
Mergi pe cel care ti l-am recomandat eu daca vrei aftermarket, daca nu esti multumit ii dai retur mai pui diferenta si-l iei pe cel scump. Dar nu merita, costa aproape cat procesorul.
Eu am 52 Grade/ nucleu (idle) la un amarat de Intel dual core e8400 si are ditamai radiatorul pe el cu ventilator de 120mm
In full load ajunge si la 65- 66 grade. Norocul lui ca nu duce placa de baza OC, ca-l prajeam da-l dracul.
La AMD stau alftel temperaturile, ruleaza mai fierbinti dar nu-i bai. Ele cand depasesc temperatura limita isi fac throttle down in frecvente si voltaj.
Eu cooler-ul asta il am deja bro.L-am castigat pe gratis.Stiu,am avut noroc