| NonameQWERTY a întrebat:

Salut, ce antivirus recomandati pentru pc office? Are date importante pe el si am nevoie de un antivirus, sunt gata sa cumpar.

18 răspunsuri:
| danbnz a răspuns:

Bitdefender.

| Crackman a răspuns:

Norton

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eset

| nicunicu3 a răspuns:

Nu merita sa cumperi, dar daca insisti https://ro.safetydetectives.com/
si bune ar fi avast, security 360 si nod32

| GPA a răspuns:

Avast : https://www.avast.com/ro-ro/ultimate#media-header

Avast-ul, pentru mine, a rămas cel mai sensibil și util Antivirus. Până și Huawei are parteneriat cu Avast, au protecție built-in de la Avast. Este un antivirus perfect, iar cu modul întărit, din ce-am testat, blochează cam tot ce înseamnă virus (malware/rootkit/trojan/spyware/keyloggere/link-uri suspicioase, mail-uri mascate adică) și ai foarte multe opțiuni, de la funcția de Antivirus premium până la posibilitatea instalării unui client VPN, a unui cleaner pentru fișierele reziduale(Junk), funcția anti-spy (pentru firele de execuție care au acces neautorizat la cameră sau la microfonul deviceului), AdBlock-er integrat s-a.m.d. Au adăugat foarte multe caracteristici, eu încă îl consider de top, n-am avut nici până azi probleme și-l folosesc de 10 ani de zile și pe telefoane, pe pc-uri, chiar și pe un televizor Smart Sony puteam actualiza definițiile de viruși (prin baza de date de la Avast).
Ceea ce îți recomand să dezactivezi în antivirus, este trimiterea datelor de diagnosticare și telemetrie. Avast trimite informații despre modul în care este folosit programul pentru a-și expanda baza de date, tipurile de viruși identificate, referința în ceea ce privește platforma pe care este instalat antivirusul (sistemul de operare, specificațiile hardware, numele de utilizator...). Dezactivând telemetria programului, acele informații nu se vor mai trimite, îți păstrezi anonimatul față de Avast.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca are date importante ai nevoie de un backup sanatos, nu de AV. Cel mai bun AV e un utilizator care are habar ce face. P.S. Ca sa iti raspund la intrebare, Windows Defender e foarte bun, combinat cu downloadul DOAR din surse sigure si scanarea kiturilor cu VirusTotal inainte de eventuale instalari.

| SmaraldAlbastru a răspuns:

Windows Defender. Plus backup periodic pe sursă externă.

| Lukasssz a răspuns:

Avira

| Legion7X a răspuns:

De ce nu le pui pe un cd sau stick Nu se mai pierd in veci. Este cea mai sigură modalitate.

Îți poți lua doua stickuri, unul pui datele sau informațiile importante pe el, și nu îl folosești punându-l undeva bine prin casă, altul îl folosești sau îl uzezi privind copieri repetate și ștergeri de fișiere.

| GPA a răspuns (pentru SmaraldAlbastru):

Windows Defender e încă mic pui, mai are de crescut. Nu-ți blochează scripturile batch, spre deosebire de Avast sau Bitdefender. Am testat un script care-mi șterge partiția ESP. Dacă e și /silent, s-a dus Windows Defenderul, iar pe mașina virtuală eficiența lui WD la așa ceva nici nu se discută, pare să fie chior. Nu oferă protecție virtualizată în VM, ceva ce ar fi trebuit să aibă. Pentru că se poate întâmpla, asta foarte rar, ca un kit executat în VM, care este virus, să ajungă din VM la host. Și ce face Windows Defenderul decât să fie inutil într-o astfel de situație? Nimic...

WD din versiunea 20H2 dp Windows 10.
Backup-ul e must have întotdeauna, poate activa backup-ul de partiție automat și-l poate programa, dacă are o unitate externă de capacitate mare.

| NLS a răspuns:

Cel mai bun antivirus e utilizatorul responsabil, si care are ceva in cap, cum a zis si GabiDumitrescu.

Pentru protectie suplimentara, Windows Defender e extrem de puternic.

Backup-ul e foarte important, daca ai date sensibile.
Indiferent ce antivirus ai folosi, antivirusii sunt mereu in urma noilor forme de malware, astfel ca e doar chestie de timp si de (ne)noroc pana o sa prinzi un virus, sau mai ales un ransomware, indiferent ce antivirus cumperi/folosesti.

S-a intamplat la firme si companii mari, cu metode avansate de securitate, asa ca nu esti tu ferit de asa ceva, daca cumperi xyz antivirus.
Din 2010 de cand am trecut pe Windows 7 nu am mai folosit antivirus, si nu am luat nimic.
In schimb cunosc 2 persoane ce si-au pierdut toate pozele, filmele si documentele de tip doc, ca urmare a infectarii cu 2 forme de ransomware (Parite.B si Jeefo.A).
Unul folosea Avast, celalalt Windefender.

Nu am nimic cu antivirusii. Dintre cei gratuiti cel mai mult imi place Avast, l-am mai recomandat ocazional, dar chiar nu te protejeaza 100%, si acest lucru e valabil si pentru ceilalti.

Trebuie sa stii pe ce sa nu dai click pe net, trebuie sa fii agil la paginile suspecte, sa identifici paginile fake, sa fii atent pe ce reclame apesi (din greseala sau cu intentie),
Si sa nu deschizi linkuri si atasamente primite pe mail de la persoane random.
Toate astea combinate cu Windows Defender, putina atentie din partea ta, si backup-ul datelor, sunt solutia cea mai sigura sa nu pierzi nimic.

| Zuzu1991 a răspuns:

Avast
e cel mai bun (avira de ex. e o gluma... PROASTA), e pe gratis (deci nu iti expira in fata si te trezesti in fundu' gol cum e Eset-ul) si nu te... TERMINA (adica nu te lasa sa lucrezi) cum sunt Norton si Bitdefender

in plus numai la Avast am vazut capabilitatea de a face scan la boot (deci cand windows-ul inca nu s-a incarcat si deci nu s-au incarcat si virusii)

| cfrtobias a răspuns:

Avast dar opresti din setari sa trimita date lor

| flixbuster a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

100% de acord.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru flixbuster):

Si daca tot ne dam pareri pe aici, sa venim si cu un test serios, nu cu faze de genul "eu cred ca" - https://www.av-comparatives.org/consumer/

| flixbuster a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Eu urmaresc situatia aici:
- home: https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/
- business: https://www.av-test.org/en/antivirus/business-windows-client/

Acum cativa ani (peste 6, cam de cand a fost lansat Win 10) avea scoruri mai slabe decat competitia la detectie insa la consum resurse a fost intotdeauna foarte prietenos si cu note mari. Pentru segmentul de public carora le fac eu in general calculatoare (seniori, oameni adulti care lucreaza in general office cu PC-ul) a fost intotdeauna recomandarea nr. 1 si de peste 5 ani nu a existat nici macar un singur incident - dar cu toate masurile de securitate de baza active: cont limited/cont administrator, update-uri la zi, firewall activ si PC in spatele unui router, backup periodic. Mai mult, calculatorul nu e doar curat si uscat ci se si misca foarte bine - vorbim inclusiv de Athlon 64 x2 si Core 2 Duo, cu 2GB RAM.

Am avut si pe unul care a vrut PC instalat pentru junior si a zis ca nu e bun Windows Defender, trebuie ceva "profesional" (asa s-a exprimat). Avea licenta cumparata, a vrut omul, i-am instalat-o, nu mai stiu ce AV era. Dupa doua luni ma suna ca e infectat calculatorul, ce s-a intamplat. Ma duc, ma uit, il iau la intrebari pe junior: ma, ficior, uite asta zice aici ca a detectat aia si aia si ca au fost permise explicit, ia zi, care a fost treaba, ce faceai (deja stiam raspunsul ca vazusem caile si erau destul de sugestive)? Asa mai cum juma' de gura a zis: pai am tras un joc de pe net si voiam neaparat sa-l joc, am vazut ca mi-a zis antivirusul ceva dar nu m-a interesat, i-am dat sa treaca ca sa intre in joc. Nu exista produs de securitate sa te protejeze de asa ceva. De aceea securitatea implica intotdeauna si o componenta de educare a utilizatorilor.

Hai noroc si 0 infectii - cu virusi sau virusuri, cine stie, cunoaste;)

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru flixbuster):

La ce tipuri de utilizatori zici tu ca ai, nici nu aveai nevoie de antivirus. Cu un cont limitat ai rezolvat problema... happy Desi daca stau si ma gindesc la ce fac respectivii de obicei, mergea si un Linux fara mari probleme.
Legat de educarea utilizatorilor, de aia nu ma mai bag in mod deosebit pe segmentul asta de activitate. Nu prea ai cu cine...

| doctorandus a răspuns:

Kasperksy Security Cloud. Dacă nu ești bogat, folosește versiunea gratuită.

Dacă vrei să păstrezi fișierele, backup în cel puțin trei locuri, din care cel puțin unul nu la tine acasă.