| maphiotul a întrebat:

Salut
Ce distanta optima de vizionare recomandati pentru un tv de 43/108cm? Nu conteaza daca e full hd sau 4k pentru ca o sa ma uit combinat,nu doar la o rezolutie anume
Intrebarea se adreseaza doar celor care au tv cu aceasta diagonala sau au avut!
Nu imi trimiteti
link-uri/tabele/statistici, ma intereseaza un raspuns practic nu teoretic
Va multumesc pentru înțelegere

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Pentru diagonala de 43", trebuie sa ai minim 2 m distanta fata de el, 1.5m e prea aproape.
Dar il poti pozitiona mai bine la 3m.

Maica-mea il are la 3, 5m si e perfect.

Iar in dormitor are incepand din noiembrie unul de 55", pozitionat la aproximativ 2.5m de cap/ochi, si nu e tocmai comod de urmarit.
Ar fi fost necesara pentru acesta o distanta minima de 3.5, optim 4.0-4.5m.

| maphiotul explică (pentru NLS):

Multumesc,mi se pare realist

17 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Ochii is diferiți. Distanta buna pentru mine poate nu e buna pentru tine, ca eu port ochelari si tu nu, sau is dioptrii diferite, etc. Cel mai bine e pe testat, si il lasi in pozitia cea mai comoda.

| maphiotul explică (pentru Wr3nch):

Aproximativ atunci, nu fix

| carevaescu a răspuns:

Intrebati cu mai puțină agresivitate, fara amenintari. Toti suntem aici voluntar si unii chiar sa ne simtim bine.

3 metrii

| maphiotul explică (pentru carevaescu):

Nu e nici o amenintare/agresivitate
E doar o masura de precauție conform intrebarilor mele anterioare postate pe TPU
Nu oblig pe nimeni sa raspundă

| darrio2007 a răspuns (pentru maphiotul):

Intrebarea ta chiar sună ca o amenintare. Apropo, ti-am citit si intrebarile anterioare.

| maphiotul explică (pentru darrio2007):

Așa..si?
Ce ai constatat daca le-ai citit?

| carevaescu a răspuns (pentru maphiotul):

Dacă începi sa auzi cuvântul "toxic" mai des, mai acuzativ, revino cu o întrebare, și îți vom explica de ce, cu drag chiar.

| maphiotul explică (pentru carevaescu):

Da,bine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am un TV din ăsta în bucătărie, cu diagonala asta, el e pus pe un perete și eu mă uit la el din ușă sau altfel spus din peretele opus, deci și acum ca să spun o distanță, or fi vreo 2 m, o bucătărie de apartament? Atunci da, undeva la 2 m. Și eu văd destul de bine la el, ținând cont că am și miopie.
Deci eu ți-aș spune un 2 m, maxim 3, 4 metri, distanța perfectă. happy

| maphiotul explică (pentru anonim_4396):

Ok,mersii
Asa mare ai in bucatarie sigur?
Nu de 32?

| anonim_4396 a răspuns (pentru maphiotul):

Deci da, ca să nu mor proastă, am măsurat cu ruleta, fiind curioasă laughing și am de fapt 84 cm diagonala, desigur, dacă diagonala e aia din colțul din stânga jos a TV ului spre colțul din dreapta sus a TV-ului laughing))

Ca să vezi ce face dorința de ajutor a unui om dar care e bâtă și praf la tehnologie laughing) amuzant e că eu am cumpărat TV-ul din magazin, destul de recent și puteam să jur că e de 108 laughing) aia e, mulțumesc lui TPU că aflu și eu astfel, ce produse am în casă laughing))

În final am măsurat și ce înseamnă cam 108, tot din curiozitate, și da e mult mai mare.

Deci dacă ăla de 80 e undeva la 2 m distanță și-ți garantez că bate și chiorul și se vede bine, cred că ți-aș sugera la un tv de 108 să-l pui undeva la 4, maxim 5 m distanță. Dar pe aici 3, 4, max 5 laughing)

Succes cu achiziționarea și montarea lui! happy

| maphiotul explică (pentru anonim_4396):

Mersii Patricia

| Trixt3r a răspuns:

Eu recomand un metru, minim.

Monitorul meu principal e de 108cm, 4k full HD si este la aproximativ un metru, pe un "picior"/suport de monitor montat în spatele biroului. (Biroul are cam 1, 40m lățime + scaunul și distanta scaunului de la birou eu stau cam la 1, 50m distanta de monitor, iar cele secundare mai mici sunt cam la 1 metru distanta)

Si nu, încă nu am probleme cu vederea, am avut unul de 90cm înaintea lui, timp de 5-6 ani la aceeași distanta.

| NuCitescNotificari a răspuns:

Acolo la tine in cort sunt vreo 2metri in total. N-am stiut ca exista cort dotat cu electricitate laughing))