Pentru diagonala de 43", trebuie sa ai minim 2 m distanta fata de el, 1.5m e prea aproape.
Dar il poti pozitiona mai bine la 3m.
Maica-mea il are la 3, 5m si e perfect.
Iar in dormitor are incepand din noiembrie unul de 55", pozitionat la aproximativ 2.5m de cap/ochi, si nu e tocmai comod de urmarit.
Ar fi fost necesara pentru acesta o distanta minima de 3.5, optim 4.0-4.5m.
Intrebati cu mai puțină agresivitate, fara amenintari. Toti suntem aici voluntar si unii chiar sa ne simtim bine.
3 metrii
Nu e nici o amenintare/agresivitate
E doar o masura de precauție conform intrebarilor mele anterioare postate pe TPU
Nu oblig pe nimeni sa raspundă
Intrebarea ta chiar sună ca o amenintare. Apropo, ti-am citit si intrebarile anterioare.
Dacă începi sa auzi cuvântul "toxic" mai des, mai acuzativ, revino cu o întrebare, și îți vom explica de ce, cu drag chiar.
Ochii is diferiți. Distanta buna pentru mine poate nu e buna pentru tine, ca eu port ochelari si tu nu, sau is dioptrii diferite, etc. Cel mai bine e pe testat, si il lasi in pozitia cea mai comoda.
Eu am un TV din ăsta în bucătărie, cu diagonala asta, el e pus pe un perete și eu mă uit la el din ușă sau altfel spus din peretele opus, deci și acum ca să spun o distanță, or fi vreo 2 m, o bucătărie de apartament? Atunci da, undeva la 2 m. Și eu văd destul de bine la el, ținând cont că am și miopie.
Deci eu ți-aș spune un 2 m, maxim 3, 4 metri, distanța perfectă.
Deci da, ca să nu mor proastă, am măsurat cu ruleta, fiind curioasă și am de fapt 84 cm diagonala, desigur, dacă diagonala e aia din colțul din stânga jos a TV ului spre colțul din dreapta sus a TV-ului ))
Ca să vezi ce face dorința de ajutor a unui om dar care e bâtă și praf la tehnologie ) amuzant e că eu am cumpărat TV-ul din magazin, destul de recent și puteam să jur că e de 108 ) aia e, mulțumesc lui TPU că aflu și eu astfel, ce produse am în casă ))
În final am măsurat și ce înseamnă cam 108, tot din curiozitate, și da e mult mai mare.
Deci dacă ăla de 80 e undeva la 2 m distanță și-ți garantez că bate și chiorul și se vede bine, cred că ți-aș sugera la un tv de 108 să-l pui undeva la 4, maxim 5 m distanță. Dar pe aici 3, 4, max 5 )
Succes cu achiziționarea și montarea lui!
Eu recomand un metru, minim.
Monitorul meu principal e de 108cm, 4k full HD si este la aproximativ un metru, pe un "picior"/suport de monitor montat în spatele biroului. (Biroul are cam 1, 40m lățime + scaunul și distanta scaunului de la birou eu stau cam la 1, 50m distanta de monitor, iar cele secundare mai mici sunt cam la 1 metru distanta)
Si nu, încă nu am probleme cu vederea, am avut unul de 90cm înaintea lui, timp de 5-6 ani la aceeași distanta.
Acolo la tine in cort sunt vreo 2metri in total. N-am stiut ca exista cort dotat cu electricitate ))
anonim_4396 întreabă: