| Ducbuc90 a întrebat:

Salut.
Ce drepturi am si cum pot proceda daca a trecut la Altex perioada calendaristica de 2 saptamani pentru a repara produsul si eu nu am primit nici un raspuns.
Poate va rog cineva sa imi lase si legea care specifica ce pot face in aceasta situatie? Mersi

2 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| DontActLikeMe a răspuns:

Încearcă mai întâi să dai un email la Altex dar dacă nu răspund, poți face o plângere la ANPC.
Dacă produsul nu poate fi reparat într-un termen rezonabil (care este de obicei considerat a fi 15 zile calendaristice), ai dreptul să soliciți înlocuirea produsului sau restituirea contravalorii acestuia.

Legea nr. 449/2003, art. 11:
„(1) În cazul lipsei conformității, consumatorul are dreptul să solicite vânzătorului să repare produsul sau să-l înlocuiască, în fiecare caz fără plata, cu excepția situației în care această măsură este imposibilă sau disproporționată.
(2) Orice reparare sau înlocuire a produsului va fi efectuată într-un termen rezonabil care nu poate depăși 15 zile calendaristice de la data la care consumatorul a adus la cunoștință vânzătorului lipsa de conformitate a produsului."