Vezi si voltajul si tot, ca altfel pui placa de baza in dificultate.
Pai daca pun frecvente diferite, stiu ca se coboara automat la cea de 1333mhz, iar voltajele stiu ca sunt de 1.5v la amandoua.
Ramii functioneaza impreuna orice marime ai pune.
Singurul dezavantaj pe care-l vei avea este ca nu vei beneficia de dual channel.
Acum sa vedem de ce iti da blue screen, pentru ca normal ar trebui sa-ti functioneze, deoarece dual channel-ul se va dezactiva automat si cele 3 vor merge in single channel.
1) placuta de 2 gb merge la 1, 5 @1333
2)placuta de 4 gb merge la 1, 5 @1600
Seteaza din bios 1, 5 V @1333 si incearca din nou.
Eu in pc-ul meu am o placuta care merge la 1, 7 @1600 si una care merge la 1, 5 @1600 si am facut un compromis, pentru ca si mie imi dadea blue screen.Le-am pus la 1, 5 V @1333 si merg asa de cand le-am luat (de 5 ani).
Pai da, dar am obs ca pe placutele pe care le am acum 2x2gb scrie 1333, dar in cpu-z sau altele imi arata ca au doar 667 mhz.:/
DDR (DOUBLE Data Rate). Ceea ce inseamna ca frecventa reala este 667 x 2=1333.
Mai multe daca esti nelamurit aici: http://www.gskill.us/forum/showthread.php?t=10565
Multumesc, dar mie inainte imi dadea bluescreen-uri, aveam 2 hard-uri, unu de 80 si acesta de 500, cel de 80 era stricat, de cand l-am scos, am scos si placuta de 4gb si nu mai mi-a dat bluescreen. O fii fost de la hard? Ca nici nu mi-s-a mai blocat sau ceva de genul de atunci.
Se poate si de la hard, nu e exclus.
Incearca-le pe rand, pune-o pe cea de 4 gb singura si vezi daca iti da erori, dupa una de 2 gb si pe cea de 4. Incearca diferite situatii, insa ai grija la voltaj.Iti recomand sa ramai la voltajul maxim dat de cea mai mica frecventa.
Ex: daca cea de 2 gb merge la 1.5 V @1333, pune-o si pe cea de 4gb la acelasi voltaj si la aceeasi frecenta, nu invers ( 2 gb 1.5 v @1600 ) pentru ca aceea nu accepta marirea in frecventa ramanand la acelasi voltaj ceea ce duce la BS, no boot etc.
Seteaza in bios 1.5 v si 1333 si lasa latenta pe AUTO.Sunt sigur ca-ti vor merge, insa cum am mai zis, vor merge in single channel care oricum nu e cine stie ce mare hit in performanta (1 % maxim).
De asemenea, incearca sa le pui in sloturi diferite, vezi cum decurge situatia : slot 1 (4 gb ) + slot 2 si 3 (2gb ) sau slot 1 (2 gb) + slot 2 (4 gb ) + slot 3 (2 gb ).E enervant, stiu, si mie mi se intampla cateodata cu ale mele, mai ales cand nu pornesc pc-ul mult timp sau cand se ia curentul, are cateodata dereglaje de voltaj, dar le schimb intre ele, mai bag cate una singura, din astea si-si revine.
Sloturile mele sunt asa : alb-alb / albastru-albastru. Eu placutele de 2x2gb le am in cele albe, pe cea de 4gb sa o pun in albastru? Si cum schimb voltajul? Pe PCGarage are 1.5v memoria de 4gb, deci numai trebuie sa schimb.
Deci sloturile tale sunt 1-2 (albe) si 3-4 (albastre), sa inteleg.
1) dual channelul merge asa : slotul 1 cu 3 si 2 cu 4 (incrucisate)
2) Pe cea de 4 gb o poti pune oriunde, deoarece dual channel-ul oricum va fi dezactivat automat la insererea celei de-a 3-a placute, indiferent de pozitia celor 2 placute de 2 gb.
3)Cum schimb voltajul?
O mica acolada.Presupun ca in BIOS, valorile tale de voltaj, viteza, latenta etc sunt pe AUTO.
Valorea AUTO regleaza automat, functie de componenta.In cazul DDR, la inserarea unei placute mai performante, valorile s-au setat corespunzator specificatiilor placutei (1.5 v@1600 ), ceea ce a dus la ridicarea vitezei si celorlalte 2 care in mod normal au valoarea maxima de 1.5 v @1300. Placutele nesuportand viteza de 1600, POC Blue Screen.
Setarea voltajului, vitezei, latentei ddr :
Pasul 1) intra in BIOS apasand DEL la pornirea calculatorului
Pasul 2) functie de BIOS (la mine e "extreme tweeking", e prima pagina) vezi undeva DDR FREQUENCY. Apasa enter selectand DDR "freq.". Aici ai mai multe setari, de la Auto, pana la cea mai mare posibila. Selectezi 1333.
Pasul 3) Mai jos in pagina, ai tot felul de voltaje, cpu voltaje, cpu nb etc. Selecteaza DDR Voltage tot prin enter punand valorea urmatoare " 1.5 ".
Pasul 4 ) navigheaza din sageti pana la meniul EXIT de unde alegi SAVE AND EXIT.Pc-ul isi va da restart cu noile valori pentru DDR ( 1.5 v @ 1333)
Daca modifici altceva din greseala, pui ceva gresit, nu te panica, in BIOS ai optiunea de revenire la setarile din fabrica (probabil cum sunt si acum) prin navigarea la meniul EXIT selectand Load Setup Defaults sau RESTORE DEFAULT SETTINGS, functie de modelul de Bios. Selectezi asta >accepti resetarea>dai pe save and exit >yes >pc-ul isi va da restart cu setarile din fabrica si totul revine la normal.