| xxVENONxx a întrebat:

Salut,daca am niste rami de de cl15 si vreau sa pun alti rami de cl16 are ceva?

6 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu chiar, numai sa pui in primul slot, acel ram cu latenta (cl) cea mai mare - respectiv cea mai slaba. Deci in primul o sa pui pe cel cu cl16, iar dupa pe cel cu cl15. Asa o sa ruleze ambele la cl16.

A si sa nu uiti de frecventa, sa fie la fel.

| anonimg a răspuns:

Nu exista o regula, dar va exista intotdeauna posibilitatea unei erori. Acest lucru tine si de stabilitatea placii de baza in ce priveste memoria ram. Placile msi sunt foarte slabe in sloturile memoriei ram, pana acolo incat pur si simplu un slot nu va mai functiona deloc.

| NLS a răspuns:

It it is always advisable to use identical memory chips (Same Capacity, Same Speed, Same Timings) when installing in pairs (Dual Channel Mode which theoretically doubles the memory bandwidth). Having two different chips with different timings will force the faster chip to run in slower mode.

...si asta doar daca ai o placa de baza mai de doamne-ajuta, altfel sunt mari sanse sa nu booteze deloc.

Te referi ca pui impreuna CL 15 cu CL16?
Daca inlocuiesti TOT ce ai acum cu alt RAM CL16, va merge. dar ceva mai incet.

| xxVENONxx explică (pentru anonimg):

Am o placa msi a 320m pro cu rami care ruleaza la 2666 cl15 si vreau sa stiu daca merge un cl16 3200mhz, am vazut ca la producator la placada de baza scrie ca suporta 3200 dar am auzit ca poate suporta si 3600 mhz este adevarat?

| PainTech a răspuns (pentru xxVENONxx):

Vezi ce suporta producatorul pe site in mod oficial.

Nu iti poate garanta nimeni nimic, mai ales cand vine vorba de astfel de experimente cu memoria RAM.

| anonimg a răspuns (pentru xxVENONxx):

Te sfătuiesc să nu faci experimente cu memoria RAM pe o placă MSI.
Plăcile MSI sunt extrem de sensibile/slabe în ce privește memoria RAM.