| PanzerOne a întrebat:

daca imi cumpar un wireless portabil pot avea net oriunde? Adica daca imi iau laptopul si plec. prin parc o sa am net?

Răspuns Câştigător
| IQBoxGeek a răspuns:

Salut! Modemurile wireless pe care le primesti la abonamente de date sau de tipul DIGI au acoperire unde reteaua respectiva are semnal. De exemplu, daca faci abonament de internet la Cosmote o sa ai semnal bun unde e semnal la Cosmote voce. La fiecare retea poti sa gasesti o harta cu puterea si tipul semnalului in functie de zona in care vrei sa il folosesti. Este o harta de tipul asta la toate retelele, probabil. In zonele urbane o sa ai semnal 3G fara probleme, iar in zonele rurale e posibil sa prinzi macar semnal EDGE si sa mearga incet. Sper ca ti-am fost de folos.

13 răspunsuri:
| Raspundd a răspuns:

Da asta camasa s-ar spune. Petru ca este portabil! Funda >? :X

| luisanamy a răspuns:

Da. Ai net oriunde mergi, la multe, mare, in parc sau in cafenea.

| Azµre a răspuns:

Da, se cheamă net mobil și da ai peste tot. Dar în funcție de abonament ai o limită lunară de download care pleacă de la 1 Gb în sus, asta în fucție de abonament.

| PanzerOne explică (pentru Raspundd):

Pai si. isi face semnal singur, nu? adica nu mai trebuie sa platesc nimic dupa ce il cumpar :?

| jasminedenissamaria a răspuns:

Da! Din acesta am si eu si merg oriunde vreau! Bine sa nu te gandesti ca poti as te duci si in tari straine! Te pup papa! Funda?

| Raspundd a răspuns (pentru PanzerOne):

Eu am wireless si platesc bani pentru. net, numai ca al meu nu este portabil

| PanzerOne explică (pentru Raspundd):

Deci. daca e portabil nu trebuie sa platesc nimic. Si isi face semnalul singur, nu?

| IQBoxGeek a răspuns (pentru PanzerOne):

In functie de ce alegi o sa functioneze in conditii diferite. La abonament ai de obicei un trafic de date inclus, in limita caruia o sa mearga la o viteza mai mare. De exemplu, la un abonament de 9 euro o sa ai 3Gb inclusi, iar dupa ce ii consumi o sa mearga limitat( insa suficient cat sa verifici un mail/ sa stai pe facebook/etc), fara sa te taxeze suplimentar.

Da! Cam asa ar trebui!

| PanzerOne explică (pentru Azµre):

Si daca il cumpar de pe net? Trebuie sa bag vreo cartela sau ceva in el?

Nu ai unde sa bagi cartela!

| Azµre a răspuns (pentru PanzerOne):

Da trebuie abonament! E o conexiune 3g/4g depinde. Acum ce vrei tu wireless pentru laptop că n=ai așa ceva la el și să te poți conecta la semnal wireless sau wireless in sensul să ai net oricunde

| IQBoxGeek a răspuns (pentru PanzerOne):

Modemurile pe care le poti cumpara de la Cosmote/Vodafone/Orange functioneaza cu SIM normal de telefon care primeste acelasi semnal 3G sau EDGE. Daca nu vrei abonament poti sa cumperi modemul si il incarci cu credit ca la telefon si activezi o extraoptiune. De ex, la Cosmote e in jur de 190 de lei modemul+ o luna de extraoptiune cu 3Gb inclusi, si 10e+TVA pe luna pentru aceasta extraoptiune in urmatoarele luni. Fiecare retea are oferte de genul asta. Sper ca ti-am fost de folos.