| nelutu1 a întrebat:

Salut de ce nu pot sa bootez windows-ul de pe usb. Orice windows a-s incerca sa bootez imi apare mesajul "ntldr is missing" si "press ctrl+alt+del to start up".
Inainte am avut windows 7 si merge sa bootez de pe stick usb, dar am avut o mica problema cu driverul wireles si am renuntat la el si am instalat windows xp. Totul merge foarte bine, nu mai am nicio problema in afara de bootarea de pe usb. De pe cd sau dvd pot sa bootez fara probleme orice, numai pe usb nu merge.
Va rog sa ma ajutati. Multumesc.

9 răspunsuri:
| Ax3LdeV a răspuns:

De cat ti stikul? si ce formatare ai facut pe el?

| 1AngryMan a răspuns:

Sa butezi de pe un stick usb nu e o treaba usoara uite un link care te ar putea ajuta si cand zic te ar putea ma refer ca ajungi cu greu la sfarsit.laughing mult succes

| nelutu1 explică (pentru 1AngryMan):

Ba mi se pare foarte usor cand am avut windows 7 pe laptop doar bagam stickul si alegeam in bios boot from usb si asta era tot instalam windowsul care il voiam acum nu stiu ce s-a intamplat. Deci stiu tot ce trebuie facut, am facut n stickuri bootabile.

| nelutu1 explică (pentru Ax3LdeV):

De formatat il fac tip fat32 restul toate setarile le am implicite din windows nu am umblat la ele. Am facut n stickuri si toate au mers dar de cand am intalat xpul nu mai pot sa le bootez. Deci stiu tot ce trebuie facut, am facut n stickuri bootabile.

| Ax3LdeV a răspuns:

Eu me joc cu botarea pe stikuri, nu mai lamurit ce ti ntfs, fat32, fat16 si de cat tii, sau tu ai wwindowsul pe stik? daca il ai cum l-ai pus mai exact cu ce aplicatie?

Pai la inceput cand aveam windows 7 am folosit aplicatia "iso to usb" la file system am pus fat32, si am bifat bootable usb. Cand il formatez aleg tot file system fat 32 si toate optiunile de la formatare sunt implicite adica nu umblu la marime unitate, eticheta volum, totul este implicit doar aleg fat 32 atat.
Pe de alta parte pe windows xp nu pot sa fac stick bootabil cu "iso to usb" si acum folosesc aplicatia " a bootable USB" care este asemanatoare cu "iso to usb" aleg exact aceleasi optiuni. Dar nu mai booteaza stickul. Nu stiu ce are.

| Ax3LdeV a răspuns (pentru nelutu1):

Eu folosesc unetbootinfo daca stikul e sub 2 gb atunci trebuie sa il pui pe fat 16 adica fat iar daca ii mai mare fat 32 sau ntfs
incearca o formatare asa control panel>> administrative tools>> diskmanagament >selectezi partitia si format

Pai si imagine iso cu windows merge sa scriu pe usb cu unetbootin ca am vazut ca este mai mult pentru linux programul. Astept raspuns.

| Ax3LdeV a răspuns (pentru nelutu1):

Trebuie sa mearga tot un drac ii, incearca