Aoleu ce răspunsuri, mai mult te încurcă.
Hai sa o luam cu începutul, există bites, și bytes, am învățat la școală că 8 bites face un byte. Bytes se scrie cu literă mare, bites cu literă mică, ca să se poată diferenția.
MB înseamnă MegaBytes
Mb înseamnă Megabites
Acum ca să putem transforma între ele, trebuie doar să împărțim sau să înmulțim cu 8.
8 Mb = 1MB
16 Mb = 2MB
32 Mb = 3MB
Și tot așa.
Nu stiu ce abonament mic ai, dar pe teste nu am intalnit sa iti arate in mb/s, doar in mbps/s.
Daca iti arata in mb/s iar viteza reala e de 1.2 mb/s, inseamna ca testul a fost facut pe alt server de la provider iar tu esti conectat pe altul, ori ca altcineva foloseste internetu sau ai mai multe programe deschise ce necesita internet.
Mb si MB nu sunt acelasi lucru. Viteza la internet iti este data in Mb pe cand viteza de download de obicei in MB.
12 Mb viteza = 1 MB viteza download. Deci e corect.
Depinde de serverul de unde descarci.
Eu am viteza pe test de 100MB/s si descarc uneori si cu 0, 3Mb anumite fisiere.
Factorul de multiplicare dintre Mbps şi MB/s este de 8, astfel încât la o viteză de 12mbps ai, in conditii optime, 1, 5 MB/s. Deci 1, 2 MB/s este foarte bine la download.
Uite si un convertor automat ca sa te dumiresti ca nu te mint: https://bit.ly/3qL0JWe
Acei 12mbps sunt viteza de internet. Ar fi bine sa citesti mai mult despre asta! Sunt articole pe net, destule.
Ramane mirarea: cine dracu ofera, astazi, un internet atat de slab?