| Valentin1871 a întrebat:

Detin un laptop cu i7 5700hq, gtx 970m. Acesta pe incarcatorul original are 19, 5v cu 7, 7A, iar consumul tot al laptopului este de 150W. Nu mai detin incarcatorul original, ci folosesc unu cu 20v si 4A, iar puterea totala e de 96w.
De ce mi se stinge laptopul dupa 15-20 de minute cand ma joc meciuri de lol?
Temeperaturile cpu-ului sunt destul de mari media 96, atinge si 104.
Daca as cumpăra un incarcator de 150w as mai avea temperaturile asa de mari sau s-ar mai stinge?

5 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Probabil incarcatorul nu e bun, pentru ca ai amperajul mult mai mic ca cel origin. Nu am inteles niciodata oamenii care se incurca cu petarde universale in loc sa cumpere un incarcator original. Dai mai mult dar macar stii ca nu ti se arde laptopul cand e lumea mai faina.

| CiupercuțulCrăcănat a răspuns:

La tenperaturile alea ma mir ca mai ai procesor. Du-l la un service, cel mai probabil va fi nevoie sa fie curatat si pasta sa fie schimbata, altfel ramai fara el. De aceea se opreste, incarcatorul nu are vreo legatura cu ce patesti.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

104? Vai... pai cum s-a ajuns la asta? Poti sa fierbi si apa acolo. Incarcatorul nu ar trebui sa influenteze temperatura.

In primul rand, fa curat prin laptop, curat curat. Daca ai HDD, defragmenteaza-l. Asigura-te apoi ca nu ruleaza nimic in fundal cand te joci, doar lol-ul (ca exemplu).
Dupa, in functie de placa ta video, ar trebui sa faci eva schimbari. Pe lol, nu ai nevoie de performante la maxim, poti sa dai totul pe mediu linistit. Dezactivezi v-sync si limitezi FPS-urile la... hai sa zicem 60-80 (din joc). Asigura-te ca jocul ruleaza pe placa video dedicata.

In timp ce te joci, poti sa intrii in task manager si sa vezi la "performance" ce consuma cel mai mult CPU. Opreste si antivirusul cand te joci, daca este cazul.

Dupa ar trebui sa treci la partea de hard, este un laptop, nu este asa de greu de desfacut. Il desfaci de carcasa (partea din spate), dupa desfaci ventilatorul si il cureti (cu ceva aer sau o pensula, sa il cureti de praf). Cureti apoi si ventilatia, pe unde iese aerul. Apoi il pui la loc.

Eventual poti sa cumperi si o pasta termica si sa o folosesti, nu este deloc greu de pus, internetul este plin de astfel de tutoriale.

Si... cam atat. O reinstalare de Windows eventual.

| Valentin1871 explică (pentru DoarBogdan):

L-am curatat, i-am schimbat si pasta.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru CiupercuțulCrăcănat):

Ce-s alea "tenperaturi"?