Dă-mi mai multe detalii, ce e acest "cloud" și unde îl găsesc?
Pe scurt, Cloud e un serviciu online de stocare. Sunt multe astfel de servicii. Unele gratis, altele platite.
Cloud sau Microsoft OneDrive sunt 2 servici de stocare, la care ai nevoie doar de un cont de obicei se plateste pentru un spatiu mai mare dar pentru un utlizator normal saptiu pe care il primesti gratis sunt suficenti mai ales pentru ce vrei tu sa faci
Mega.nz
ai 15GB gratuiti, si criptare end-to end.
Adica nu iti poate intercepta nimeni continutul urcat. (cat timp nu are acces cateva secunde la telefonul tau...)
Ti se genereaza un passkey, daca iti uiti parola poti acceasa contul si genera o alta parola DOAR cu acel passkey, pentru ca ei, compania, NU mai au nici un fel de acces la contul tau, pentru a-ti genera un link de resetare a parolei.
Tu detii controlul total.
Ceau! Eu țin jurnal de mai bine de 6 ani. In primii 2 ani am scris in niste carnetele, pe care acum le-am pus într-o cutie pe care am legat-o cu lacăte. Nu e prea sigur, dar acasă, cine o vede știe că nu are voie, așa că sunt liniștită. Apoi, am inceput sa scriu pe laptop, in fișiere Word. Am Bitdefender si are funcția de parolat fișiere. Așa că trebuie să scriu parola de fiecare dată când deschid fișierul respectiv și mi se pare foarte sigur. In ultimul timp mă gândesc să retranscriu totul într-un singur fișier Word si să-l pun pe un stick. Pun stick-ul bine și pot scrie timp de un an notițe pe telefon, iar la sfârșitul anului sa mut totul pe stick. Uneori, de lene sa deschid laptopul am scris pe telefon, in notițe și am parolat aplicația. Sunt mai multe variante, dar cred că niciuna nu e asa practica și convenabilă cum ți-a fost recomandat mai sus.
Google drive cred că e cel mai sigur. Te poți loga numai cu adresa de email, și asta pe orice dispozitiv. Documentele sunt salvate online, nu în memoria telefonului. Deci, și dacă ți se strică telefonul, atâta timp cât îți știi emailul și parola, poți recupera fișierele de pe orice dispozitiv. Numai să ai grijă, dacă nu e un dispozitiv privat (de exemplu, un calculator pe care are îl folosește și atlcineva) ar fi bine să te deloghezi de fiecare dată când închizi dispozitivul.
Mie mi se pare cel mai sigur, eu asta aș face dacă aș fi în locul tău. În plus, dacă ai Android, deja ai google drive pe telefon.
Cel mai usor poti sa o bagi in Cloud sau Microsoft OneDrive, daca iti faci un cont ai un spatiu destul incat sa poti sa pui un fisier destul de mare, si e destul de sigur
Nu am auzit nici de Cloud, nici de Microsoft OneDrive, spune-mi cate ceva despre fiecare...
TarzanEva întreabă: