anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Din august 2019, anul trecut, am inceput să-mi fac un jurnal personal, unde îmi scriu toate gândurile si întâmplările. Problema mea este următoarea: unde mi-as putea păstra toate aceste informații (în maxima siguranță)? Și, gen, să le am pentru mult timp, de exemplu mi-e foarte teamă ca nu cumva să le pierd. Am scris până acum o grămadă! Deocamdată le am scrise pe telefon, dar unde să le pastrez pentru mult timp și în siguranță 100%? De exemplu, nu vreau să descarc nu știu ce aplicație din mai multe motive, printre care și posibilitatea de a dispărea. Ideea e ca NU vreau sa le pun pe vreo aplicație descarcata pe telefon, nici nu e 100% sigur și secret. Repet, vreau ceva pe telefon, ceva care tine pentru mult timp (telefonul se poate sparge și eu mi-am pierdut tot)

12 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Le urci undeva in cloud

| Biscu1 a răspuns:

Cel mai usor poti sa o bagi in Cloud sau Microsoft OneDrive, daca iti faci un cont ai un spatiu destul incat sa poti sa pui un fisier destul de mare, si e destul de sigur

| JulyDreams a răspuns:

Copy paste in yahoo mail sau un storage de genul Nextcloud

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru JulyDreams):

Ce e Nextcloud?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Dă-mi mai multe detalii, ce e acest "cloud" și unde îl găsesc?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Biscu1):

Nu am auzit nici de Cloud, nici de Microsoft OneDrive, spune-mi cate ceva despre fiecare...

| NLS a răspuns:

Mega.nz
ai 15GB gratuiti, si criptare end-to end.
Adica nu iti poate intercepta nimeni continutul urcat. (cat timp nu are acces cateva secunde la telefonul tau...)
Ti se genereaza un passkey, daca iti uiti parola poti acceasa contul si genera o alta parola DOAR cu acel passkey, pentru ca ei, compania, NU mai au nici un fel de acces la contul tau, pentru a-ti genera un link de resetare a parolei.
Tu detii controlul total.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Pe scurt, Cloud e un serviciu online de stocare. Sunt multe astfel de servicii. Unele gratis, altele platite.

| Biscu1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cloud sau Microsoft OneDrive sunt 2 servici de stocare, la care ai nevoie doar de un cont de obicei se plateste pentru un spatiu mai mare dar pentru un utlizator normal saptiu pe care il primesti gratis sunt suficenti mai ales pentru ce vrei tu sa faci

| iamprettybored a răspuns:

Google drive cred că e cel mai sigur. Te poți loga numai cu adresa de email, și asta pe orice dispozitiv. Documentele sunt salvate online, nu în memoria telefonului. Deci, și dacă ți se strică telefonul, atâta timp cât îți știi emailul și parola, poți recupera fișierele de pe orice dispozitiv. Numai să ai grijă, dacă nu e un dispozitiv privat (de exemplu, un calculator pe care are îl folosește și atlcineva) ar fi bine să te deloghezi de fiecare dată când închizi dispozitivul.
Mie mi se pare cel mai sigur, eu asta aș face dacă aș fi în locul tău. În plus, dacă ai Android, deja ai google drive pe telefon.

| WhiteLife a răspuns:

Ceau! Eu țin jurnal de mai bine de 6 ani. In primii 2 ani am scris in niste carnetele, pe care acum le-am pus într-o cutie pe care am legat-o cu lacăte. Nu e prea sigur, dar acasă, cine o vede știe că nu are voie, așa că sunt liniștită. Apoi, am inceput sa scriu pe laptop, in fișiere Word. Am Bitdefender si are funcția de parolat fișiere. Așa că trebuie să scriu parola de fiecare dată când deschid fișierul respectiv și mi se pare foarte sigur. In ultimul timp mă gândesc să retranscriu totul într-un singur fișier Word si să-l pun pe un stick. Pun stick-ul bine și pot scrie timp de un an notițe pe telefon, iar la sfârșitul anului sa mut totul pe stick. Uneori, de lene sa deschid laptopul am scris pe telefon, in notițe și am parolat aplicația. Sunt mai multe variante, dar cred că niciuna nu e asa practica și convenabilă cum ți-a fost recomandat mai sus.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ia-ți alt telefon happy