Programele de genul celor indicate de GPA sunt o solutie ATUNCI CAND ai vreun model de placa exotic, exagerat de vechi, si nu gasesti modelul pe site-ul producatorului.
In rest, driverele le gasesti pe site-ul producatorului, cum ti-a indicat Bula (si partial GPA), si de acolo ar fi bine sa le instalezi pentru performante optime.
Windowsul contine drivere generice, nu 100% optimizate pentru respectiva componenta. Uneori nici nu contin ultimele hotfixuri.
Driver Max & Co nu iau intotdeauna ultima versiune de driver, sau uneori o iau din alte baze de date, nu de pe site-ul oficial. Din aceasta cauza nu recomand asa ceva decat daca nu exista alternativa (nu sunt de gasit pe site-urile producatorilor).
Si da, ar trebui instalate aproape toate. In principiu acestea:
--video,
--sunet,
--INF driver (contine driverele SATA, USB, BUS, etc)
--Intel Management Engine driver
--Intel Rapid Storage Technology
--retea Ethernet,
--retea Wi-Fi,
--USB 3.0 daca e cazul (sau mai noi tot daca e cazul)
--SATA 3 driver
--3TB+ Unlocker (pentru HDD mai mari de 3TB)
--drivere pentru alte periferice folosite de tine (o/un tastatura/mouse cu firmware si RGB, o camera web de genul Logitech C920 HD Pro, imprimanta, etc)
Chestii de genul sunt optionale:
Smart Connect utility
Smart Connect driver
Teaming driver
AppCharger
SATA RAID Driver (DACA nu ai cumva RAID)
Instant Boot
Rapid Start utility
XFast LAN/LAN/USB.
Urmărește acest tutorial de pe YouTube și vei ști ce ai de făcut.
TUTORIAL: https://youtu.be/StpZic1oCww
Driverele pentru orice PC se găsesc pe site-ul producătorului respectivului chipset. Cauți driverele pentru modelul plăcii de bază sau pentru modelul laptop-ului. Dacă n-ai tendința să cotrobăiești tot internetul pentru drivere, există programe care-ți actualizează la zi toate driverele pentru computer.
1. Driver Booster
https://www.google.ro/......https?/url
Ușor de folosit, dar actualizezi tot înafara de plăcile video(chip integrat/dedicat în cazul laptop-urilor cu 2 interfețe grafice, adică Intel și nVIDIA sau AMD)!
Plăcile video le actualizezi de pe site-ul producătorului!
Sfat: Acordă-ți acceptul cu privire la instalarea unui update pentru Windows ce te protejează împotriva vulnerabilității asupra procesorului și atacurilor kernel. Programul îți va arăta o fereastră prin care să accepți acest "patch/update".
2. Driver Max :
https://www.google.ro/......https?/url
Bestial programul, la fel, nu actualiza placa video cu ajutorul programelor. Îl descarci cu utilitarul, adică (Nvidia GeForce experience pentru plăcile video Nvidia sau ASM-amd system monitor pentru plăci AMD). Dacă nu, cauți pe site-ul plăcii video pentru drivere și le găsești manual
Intrii pe site-ul producatorului, cauti, descarci si instalezi toate driverele pentru modelul tau de laptop sau placa de baza (la PC-uri).
Driverele date de producator TOTDEAUNA sunt MAI PERFORMANTE decat driverele generice ale Windows-ului.