| christian90 a întrebat:

Salut! In cazul defectiunii sistemului de inchidere la un laptop, pe romaneste balamale, sunt acoperit de garantie?

15 răspunsuri:
| elemonis a răspuns:

Buna!
In certificatul de garantie ar trebui sa fie precizat ce daune se acopera.

| AnonimulX1 a răspuns (pentru elemonis):

Salut, elemonis!
Am si eu o intrebare la tine, am comndat astazi un laptop de la flanco, nu am dorit garantie extinsa am gandit ca oricum am sa am, insa n am prinit nici un certificat de garantie, ce pot face? Fac retur sau sun la cei de la flanco?

| elemonis a răspuns (pentru AnonimulX1):

Buna.
Am observat ca sunt magazine care folosesc ca si garantie doar bonul fiscal si magazine care mai intocmesc acea garantie cum se facea acum multi ani in toate magazinele unde era minim o foaie unde se descria produsul cumparat si ce anume acopera garantia + bonul fiscal, bineinteles.
Depinde de fiecare magazin in parte.
Sincer Flanco nu stiu daca e in prima varianta sau in a doua varianta din cele de sus mentionate. Cred ca depinde si de ce produse se achizitioneaza si de valoare lor.
Poti suna la ei sau sa mergi personal la ei sa le zici ca nu ti-au dat garantia la laptop. Trebuie sa ai cu tine bonul fiscal ca sa faci dovada ca de la el ai achizitionat laptopul.

| GambleR40792 a răspuns:

Am avut asa ceva la un Asus, a doua zi l-am primit acasa asa cum l-am trimis si m-am lins pe bot si de garantie

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu, deoarece tu ai stricat balamalele platesti reparatia

| christian90 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Poate asa considera ei (pc garage), insa eu nu am avut nimic de reprosat pana la aceasta intamplare. Si totusi, atata vreme cat eu nu am deteriorat ceva ce se afla in interior, cazaturi/lovituri sau orice altceva, consider ca intra in atributia furnizorului sa remedieze situatia.

| AnonimulX1 a răspuns (pentru elemonis):

Da am prinit bonul insa nu mi arata ca la chiori unde e garantia, iti multumesc frumos pentru sfat!

| christian90 explică (pentru elemonis):

Voi verifica acest lucru.

| elemonis a răspuns (pentru AnonimulX1):

Suna la ei sau mergi personal la ei la magazin si intreaba-i daca bonul fiscal e suficient ca si garantie sau daca mai trebuie sa-ti faca si un certificat de garantie.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru christian90):

Nu intelegi, ei ti au vindut un lucru bun, cand l ai cumpărat era defect? Avea balamale rupte? Nu, acum tu il trimiti la garantie cu balamalele rupte de tine de ce ar fi normal sa il repare gratis? Garantie ai la componente la placa de baza la procesor la memorie, dar daca tu umblii in laptop si desfaci desigilezi suruburile pierzi garantia si la componante, la memorie la hard disk la placa video, si daca din ne atentie le defectezi reparatia costă, garantia laptopului este valabila daca defectiunea apare brusc din senin fara ca tu sau altcineva sa i fi facut ceva, acum spune ne si noua cum ai reusit sa rypi balamalele care tin ecranul? L ai scapat pe jos sau ai stat cu fundul pe laptop?

Nimic din vina mea, altfel ce pretentii as mai putea avea, dar nu pot sta cu el si sa ajunga asa https://imgur.com/gallery/9xaWRCi

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru christian90):

Poza nu se deschide este prost linkul

A ramas un. in coada

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru AnonimulX1):

Garantia o gasesti in cartea tehnica a laptopului acolo ai si adrese unde il poti duce in servisul lor, suna i maine si întreaba i spune le exact ceea ce ne ai spus si nouă ca ai balamalele defecte la laptop si vrei sa il repari in baza garantiei, întreaba i se poate repara gratuit daca laptopul înca este in garantie? Si vezi ei ce i ti spun, daca se poate repara gratis pe baza garantiei il ambalezi frumos in cutia in care l ai cumpărat din magazin cu toate actele lui facturi ce ai primit cînd l ai cumpărat, si il duci la ei si ei o sa te sune cînd sa vi sa l i ei, daca ei o sa spuna ca nu se poate repara decît contracost si ca garantia numai este valabilă, intreaba i cît te costă si asa vezi unde il duci sa il repare, ca pe bani fara garantie il poti duce oriunde repara laptopuri nu trebuie neaparat in servisul lor.