Din moment ce site-ul Amazon este din america costurile de transport ar putea ajunge foarte mari, chiar in jurul sumei pe care tu vrei sa o economisesti.
Cauta piesele pe Amazon.de, Amazon.fr sau Amazon.uk. In felul asta nu mai platesti taxa vamala si nici taxa de transport (la unele). Altfel risti sa ajungi mai scump decat in Romania.
Taxe + Transportul iesi la acelasi ca in Romania pret + ca astepti cateva saptamani pana vine comanda.
De curiozitate.Ce configuratie ti-ai facut?
Cum s-a zis si mai inaintea mea, preturile de pe amazon nu includ transportul pana in Romania (daca faci o simulare de comanda o sa vezi ca o sa iesi la fel sau chiar mai scump + ca trebuie sa astepti o gramada + taxa de import pe care o platesti la posta daca ai depasit mi se pare 150 de euro). Recomandarea mea este sa intri pe Pice.ro sau Compari.ro pentru ca acolo gasesti chestii la preturi si mai mici decat la Pc garage (crede-ma ca eu vanez piese de vreo 4 luni, iar preturile de pe pc garage sunt astronomice in comparatie).
Http://pcpartpicker.com/list/KL2Pnn
Total: 775 dolari ( aprox. 3200 lei)
Daca as lua de pe PC Garage, pretul total ar fi de aprox. 4376 lei. Diferenta dintre preturi mi se pare exagerata.
Ai luat de pe alte site-uri in afara de PC Garage? Sunt de incredere in opinia ta?
Eu nu am avut nici o problema cu ele (vezi ca daca dai pe un produs, pe compari.ro, mi se pare ca se afiseaza si rating-ul siteurilor.Asta te ajuta sa decizi daca ai de gand sa comanzi de acolo sau nu). Intr-un fel, compari.ro si price.ro sunt varianta romaneasca la pcpartpicker
De curiozitate, poti sa postezi si lista de piese care ai ales-o? Daca da, iti sugerez sa folosesti pcpartpicker ca sa fie mai usor de vazut (faci lista si postezi link-ul)
Am totusi niste obiectii la build
1) am vazut ca ai pus un i5 6500.Asta inseamna ca nu poti sa faci overclock la cpu.Nici o problema pana aici, nu toata lumea este interesata. Chestia este ca ai pus o placa z170 (placile z170 sunt asociate de obicei unor procesoare "unlocked" sau pe romaneste, daca vrei sa faci overclock, trebuie sa mergi pe z170). Cea mai buna varianta in cazul asta este sa inlocuiesti placa, in loc de z170 sa pui h170 sau sa mergi cu un i5 6700k (chestia asta adauga un extra cost)
2)te implor sa schimbi sursa pentru ca seria cx este cunoscuta pentru durabilitatea scazuta. Iti recomand o sursa modulara sau cel putin semi modulara (chestia asta te va ajuta in cazul in care ti se arde sa zicem cablul 24pin si in loc sa schimbi toata sursa, schimbi cablul)
In rest mi se pare ok
Scuze am tastat gresit, in loc de i5 6700k este it 6600k si uite recomandarea mea de sursa http://pcpartpicker.com/product/Rp8H99/corsair-power-supply-cp9020091na
Vezi ca astia au niste preturi ok : http://www.220volt.ro
Http://pcpartpicker.com/list/HCwdm8
Ce zici, mai bine?
Inca o intrebare: Dupa ce imi termin de asamblat buildul, o sa trebuiasca sa bag CD-ul care vine cu placa de baza sa ii faca un update sau pentru ce e CD-ul asta?
Cd-ul care vine cu placa de baza (o sa vezi ca si alte componente o sa vina cu CD asemanator) contine driverul pentru placa ta de baza. Este recomandat (pentru o functionare cat mai ok a componentelor) sa ai cel mai noi driver pentru piesa respectiva (de obicei pe cd-urile care le primesti nu sunt instalate cele mai noi drivere). Cel mai bine ar fi sa te duci pe site-ul firmei a carei apartine placa de baza, te duci la sectiunea de softeware/drivere, selectezi modelul de placa de baza si iti dowloadezi driverul (si asa ar cam trebui sa faci si la restul pieselor ce necesita drivere).
Avand in vedere pc buildul, este totul ok (din cate am inteles, nu vrei sa faci overclock asa ca nu prea are rost sa dai banii pe ceva ce nu iti va folosi).
Mersi mult de ajutor. Nu vreau sa fac overclock, asta e primul meu build si cred ca ar fi mai bine sa nu ma complic.