Fa un stress test la fiecare, probeaza pe alta placa de baza, si fa update la placa ta de baza, vezi sa nu ai incompatibilitati. Daca vrei sa rezolvi ideea cu pc-ul (nu cu procesorul), cel mai probabil ai nevoie de-o alta placa de baza, sau o rescriere de bios, sau un reset cmos (asta in cazul in care chiar nu sta deschis si e de la asa ceva, nu de la alta piesa fizica; exp: nu iti da boot pe display).
Poate ca nu face bine contact procesorul cu placa de baza, poate ca s-au murdarit contactele pe procesor sau pe placa de baza, poate s-a stricat placa de baza ca e sensibila la descarcari elecrtostatice si daca se lucreaza fara bratara antistatica, daca nu se scot toate cablurile de la calculator, e posibil sa se mai strice cate ceva. Trebuie vazute contactele sa fie curate pe spatele procesorului, dar mai greu e la placa de baza unde are contacte flexibile greu de curatat. http://www.youtube.com/watch?v=vQolAHf6a2M
Eu n-am curatat socketul niciodata, dar cred ca e ok ca in videoclip. Daca procesorul e bine curatat inainte de a-l instala si nu-i atingem contactele cu mana, socketul se pastreaza curat. Macar procesorul trebuie bine curatat.