| Decicumzici a întrebat:

Intrebare de electronica. Daca am modificat niste lampi cu baterii le-am trecut pe fir (fiecare era de 4, 5v) total 6 lampi, voltajul e acelasi 4, 5 volti la toate ca le-am legat in paralel. Firul nu merge izolat pe toata lungimea la anumite intervale am lasat firul gol fara izolatie si lungimea e cam mare cca 20 metrii total la toate. Am pus transformator de telefon de 4, 5v si ele lumineaza 30 secunde dupa care se sting si arde transformatorul. Exista transformatoare cu amperaj mare si v mic? sau in acest caz nu se poate face nimic? Sa folosesc mai multe transformatoare cate unul la un bec? de ce nu merge 1 la 6 becuri daca voltaju e acelasi? big grin nu ma prea pricep la electronica

Răspuns Câştigător
| blAster85 a răspuns:

Aici in ce descrii tu iti creste consumul datorita lungimii cablului si influenteaza si grosimea, cauta o sursa mai stabila.

5 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Daca nu te pricepi, stai in banca ta! Asta ai invatat-o la fizica, daca nu lipseai de la ore!
Vezi ce se intampla cu niste rezistente cand le pui in serie sau paralel si o sa-ti raspunzi la intrebare!

| Decicumzici explică (pentru K0sti):

M-ai ajutat =)

| Decicumzici explică (pentru blAster85):

Deci tine de amperaj nu? asa m-am gandit si eu. De unde gasesc un transformator de 4, 5v si amperaj mare? :I oare imi poate face la comanda cineva si pune lite mai groase in el?

| blAster85 a răspuns (pentru Decicumzici):

Va fi destul de costisitor, incearca schimba cablul ce duce la becuri/leduri, pune unu mai subtire, si transformator pai incearca o sursa de pc care are iesire si de 5v pe firele negru si rosu, cred.

| CPAElites a răspuns (pentru Decicumzici):

Schimba lampile cu led-uri, iesi mai ieftin happy