Reprezinta milisecundele in care se schimba culoarea pixelilor, si cu cat e mai mic cu cat mai bine pentru gaming, cel mai bine e, in mod evident, ca monitorul sa aiba 1ms. Dar oricum monitorul tau e tip office, nu gaming, din cauza ratei de refresh de 60/75 Hz, deci nu conteaza prea mult ce timp de raspuns ai la el, poti juca pe el pana iti permiti ceva mai bun.
Ai trecut de la un 720p 60Hz 9 mersi la un 1080p 60Hz 4 mersi.
E un upgrade, bineinteles, si la calitatea imaginii si la timpul de raspuns, dar avand in vedere ca "average-ul" in gaming actual e 1080p 144Hz 1ms, iar in 2-3 ani va fi standard 1440p 144Hz 1ms, nu stiu cat merita.
Eu, personal, as fi stat cu "rabla" pana imi permiteam un PC pentru 1080p 144Hz gaming ( daca nu aveam deja ), si imi luam un monitor de genul asta: https://www.pcgarage.ro/......ack-144hz/
Doresc doar sa stiu care e diferenta dintre 9ms si 4ms. Cel vechi are 50hz, iar cel nou are 60 care poate fi overclockat la 75. 144 e o alegere, dar eu mai am un an de stat acasa si dupa voi petrece ani buni la academie, dupa voi avea un job, deci nu am nevoie de ceva mult mai bun. Momentan doar o comparatie si avantaje/dezavantaje. Multumesc
SkyWaves întreabă: