Merită să încerci. Ai VLC pe magazinul de aplicații? (s-ar putea sa nu zic bine, n-am PlayStation)
Pentru a viziona un film, ai nevoie de un program de redare (player video), care "intelege" codarea filmului (codec-uri).
Din pacate, asemenea programe folosesc ca sistem de operare Windows-ul sau o versiune Linux.
Sistemul de operare a PS4 nu este un asemenea sistem de operare.
Funcționează. Te duci în magazinul de aplicații și cauți "Media Player". Cu stick-ul introdus în PS, intri în acea aplicație și ar trebui să îl poți accesa.
Ai dreptate, m-a luat valul, am zis ca s-ar putea sa mearga avand la baza gandirea asta ca linux e din unix, dar nu se potriveste socoteala in acest fel, mai ales ca linux are MULTE distributii
Poate daca faceau si ei ceva centralizat, de asta windows e atat de usor de folosit si de popular, ca functioneaza in acelasi mod indiferent ca e vorba de 8/10 sau 11, ori cu linux scuza-ma ca sunt 100 de feluri diferite, sa fiu noob? sa zic ca diferenta intre aceste "linuxuri" este cam ca diferenta dintre Command Promp si PowerShell, desi ele ar trebui sa accepte acelasi set de comenzi ca fac acelasi lucru in realitate difera atat de mult
Windows provine din DOS care provine din Unix (care a fost primul sistem de operare mai flexibil).
Linux provine tot din Unix, dar - fiind gratuit si open source - a fost dezvoltat pentru foarte multe tipuri de aplicatii (PC-uri, servere de retele, aparatura industriala, medicala, telefoane, etc.).
Windows s-a dezvoltat grafic din DOS, (care a functionat cu comenzi scurte, scrise in mod text) si a fost adaptat utilizarii pe calculatoare personale, de oameni de rand (ne-specialisti in informatica). Pentru orice dispozitiv a avut nevoie de "drivere", adica de programe de adaptare. Doar ultimele versiuni au inceput sa functioneze asemanator Linux-ului modern, grafic.
Linux a devenit grafic in urma raspandirii excesive a Windows-ului.
Insa, Linux nu functioneaza cu drivere, ci cu parametrii dispozitivelor (doar cateva modele de placi video am intalnit care au necesitat "driver" de adaptare la sistemul video, de exemplu la nVidia).
Unele firme, cum este si Google au facut distributie proprie de Linux, cum este Android.
Acum exista si distributii Linux vizual asemanatoare cu Windows sau cu MacOS, care se raspandesc la populatie fiind gratuite si satisfacand nevoile majoritatii utilizatorilor de calculatoare (eu folosesc Linux Mint, dezvoltat din Ubuntu si foarte rar apelez la programe Windows, prin XP).
ionutzzzzzzzzzzzzz întreabă: