Au fost facute "cercetari" pentru acest subiect.
Si da, windows 10 este mai bun pentru jocuri, cauta pe Youtube "CsGo windows 10 & windows 7 fps test" poti cauta orice joc sau orice windows,
Salut, eu am windows 10, si meerge super bine, si sa stii ca si jocurile merg super, fara lag, si eu am laptop! Asadar pe PC merg brici, recomand windows 10!
Depinde. De joc in sine (nu ma refer la jocuri care nu suporta DX12), de placa video (nVidia vs AMD), si alti factori.
Cat de mult profita un joc de DX12 depinde mult si de procesor si relatia acestuia cu placa video (bottleneck).
Si mai conteaza relatia Windowsului cu hardware-ul, setarile pe care le ai in Control Panelul placii video, sau setarile din joc- care ar putea limita performanta placii.
Depinde de hardware si de windows daca e original cu update la zi, daca e piratat si virusat ce sa mearga, am vazut multe pc urii cu sisteme de operare piratate, problema era windowsul piratat
daca ai windows 10 cu update la zi si licenta e un super windows
https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10
Performantele la jocuri sunt definite 90% poate chiar si mai mult de compomentele din care e facut pc-ul punct! tipul de windows influenteaza foarte putin performantele.