Depinde cum folosesti ceea ce cumperi.Sigur ca va crapa si in doua minute daca bagi in e toate erorile si virusii.Fiecare obiect sau orice cumperi trebuie folosit cu atentie si manevrat cu atentie. Par example un laptop bun poate crapa in 24 de ore sau poate duce o viata intreaga fara probleme, depinde ce ii faci.
Sensibilitatea oricarui HDD este la socuri. Daca nu il scapi pe jos, trantesti etc., nu are ce sa pateasca. Iar la partea electronica, depinde. Am un WD Green de vreo 2-3 ani, merge bine mersi, un Seagate a crapat dupa 1 an jumate, un alt Seagate de vreo 5-6 ani n-are nimic, un Fujitsu portabil mi-a scapat pe jos in tip ce copia ceva si s-a defectat, un alt Fujitsu identic cu cel defect merge de vreo 6 ani... Eu personal am incredere in WD.
Il foosesti cu atentie, nu bagi virusi in el.Trebuie sa ai instalate aplicatii de curatire a hardului de erori.Nu faci manevre si nu bagi jocuri care stii ca nu sunt bune sau nu sunt compatibile cu procesorul tau.Astea pot duce la blocaje ale hardului, acel file in misiune care blocheaza hardul si tot ce poti face este sa faci recovery disc sau sa reinstalezi windowsul. De crapat la propriu nu prea are cum crapa, nu-l expui la socuri, nu-=l trantesti, etc si totul va fi bine.