| CosminGK a întrebat:

Revin cu o intrebare in categoria IT. Zilele urmatoare as dori sa cumpar o placa de baza Asus Z390 F cu un I5 9600k. Pe ea pun 16GB ram ddr4 la 3000mgz, un ssd m.2 de 500GB de la Samsung 970, cu un cooler de la Corsair probabil H100i sau sa vad. Eu in momentul acesta mai am un PC si o sa iau de pe asta un GTX 1060 de la Asus de 6GB si un HDD de 1TB. Intrebarea mea este daca pot pune o sura de 500w reali, cu certificat 80bronze. Sunt confuz, si imi e frica sa nu fie prea mica. Multumesc

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Cati amperi are nJoy -ul pe railul de 12V?

Ai vazut mai sus cat consuma sistemul acela, cam 440W si e nevoie de 27A+.

Daca are de exemplu 32-35A, si un singur rail (exista si cu 2 sau mai multe railuri, nu e cea mai fericita alegere pentru o placa video ce consuma mai mult) eu zic ca duce o vreme sistemul,
dar cum ziceam, fara OC si fara Turbo (si modul Turbo creste drastic consumul, e tot OC pana la urma, dar se face automat).

25 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Întrebi acolo in magazin sau de unde cumperi ei stiu cel mai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Teoretic ti-ar fi buna, dar daca vrei sa faci overclock pe viitor, atunci te indemn sa te uiti la una de 600W, ca sa fii cu psihicul linistit.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Mica nu, de ce ar fi mica? Mai mult e treaba de amperaje aici. Ce buget ai, de unde vrei sa iei, ce vei face cu doua? Sau vrei sa tii doar unul? Ca sa imi fac idee exact ce componente ai nevoie. Ca placa de baza nu recomand Asus nici picurat cu ceara, mai ales in zonele low-range si mid-end.

| NLS a răspuns:

Ce brand si ce model e?
La surse conteaza in primul rand producatorul si OEM-ul, de acestia 2 depinde daca sursa poate sa scoata cat scrie pe ea sau nu.

Daca nu doresti OC, si sursa e de calitate, ajunge.
Dar sa scoata minim 27A pe linia de 12V.

https://outervision.com/b/PrmTvl

| CosminGK explică (pentru GabiDumitrescu):

O sa ramana un pc. Din pc ul actual iau doar placa video si hdd ul de 1 tb. Voiam ceva din gama Corsair sau poate sunt altele mai bune ca Corsair ul

| CosminGK explică (pentru NLS):

Oc nu o sa-i fac. Nu vreau sa-i pun capat la procesor. Am in pc ul asta acum, o sursa de 500w de la Njoy

| CosminGK explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu chiar. Ei iti baga una care nu se vinde sau care e mai scumpa, ca sa-si faca vanzare. Am intampinat problema asta cu magazinele de vanzare IT

| CosminGK explică (pentru anonim_4396):

Nu o sa-i dau OC. Asta e ca nu vreau sa stiu ca o sa-mi prapadesc pc ul cand ma joc din cauza unei surse

| NLS a răspuns (pentru CosminGK):

Corsair, Cooler Master, Phanteks, Seasonic, Antec, Silverstone, beQuiet, Sirtec, Gigabyte, EVGA, Cougar, si mai sunt cateva de incredere.
Mai bune decat Corsair nu prea exista, dar cele de pe primul rand si chiar si beQuiet sunt foarte ok.

Important e sa aiba amperajul putin mai mare de 27A, ca altfel nici astea n-o sa tina ce ai tu acolo.

Sa te feresti de Delux, Rasurbo, Rhombutech, Intertech, Segotep, LC-Power, Aerocool, Kolink, InWin, LinkWorld, RealPower, Sharkoon, Xilence, etc.

Cam in gamele acelea pe care mi le-ai notat ma uitam. Nu am incredere in altele

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru CosminGK):

NJoy sunt bune la pretul lor, chiar foarte bune, dar nu le comparam cu Seasonic sau Enermax. OK, deci o sa pastrezi placa video si un hdd de 1 TB. Carcasa, periferice, ceva, nu? Ce buget ai si e ok daca iti fac recomandarile de la PcGarage? Recomandarea vine si cu un voucher de 1% reducere, desigur. tongue

Carcasa am, un aerocool cyclon rgb.

Chiar nu stiu sincer. M-am uitat cand am refacut pc ul de acum la o sursa mai mare. Ca aveam pe el cdva mic si voiam sa iau de 500w

OK, deci ai carcasa aia, un hard de 1 TB, si placa video GTX 1060 de la Asus. Ce rezolutie are monitorul? Presupun ca si pe ala il pastrezi. Ce vrei sa iti recomandam ar fi procesor (esti sigur de I5 9600k ala mai ales daca nu vrei OC? cam ce o sa faci cu el?), placa de baza, sursa, SSD M.2, memorii. Ce buget ai la dispozitie pentru astea?

Deci. Imi ramane de pe asta, placa video, hdd ul, monitor si carcasa. Monitorul are 1980x1080 rezolutia full HD. Il folosesc in jocuri, livestream si editare foto-video si filme atat. Placa de baza e de la Asus Z390-F memoriile de la HyperX DDR4 Predator de 3000 Mgz. Ssd ul de la Samsung 970 evo de 500GB M.2 si sursa ceva din gama Corsair as dori da asta e si problema mea ca nu stiu de cati W sa-o iau. Ar mai fi fost o alegere la Ryzen 5 3600x ce am facut ca e aproape de un I9 9900k, diferenta de cateva fps uri. Eu as fi dorit un I7 8700k da deja e o diferenta mare la banii si nu imi mai ajung

Pentru steaming si editare alegerea e AMD. Tot nu ai zis CITI BANI ai la dispozitie ca sa vad ce pot sa iti incropesc. Placa de baza si SSD-ul samd... nu le-ai cumparat, sa fie clar.

Nu e vorba de banii, eu mi-am ales componentele astea pentru ca le iau la kit placa de baza si procesor si rami. Ssd ul il iau separat. Nu prea as mai dori sa merg pe amd, poate da fie mai bun, doar ca nu vreau amd

... pentru ca... ce? Da un motiv. De unde le iei la kit? Ca sa stiu de unde sa iti recomand sursa, daca nu esti dispus la recomandari pe toata linia. P.S. Eu sunt fan AMD si nimic nu m-a oprit sa imi iau i3-2120 in 2012 cand am facut ultimul upgrade major de platforma, asta dupa aproape 20 de ani de diverse AMD-uri. Faptul ca imi place AMD nu ma face sa inchid ochii la oferta mai buna a concurentei, daca e cazul. Asa ar fi sanatos sa faci si tu.

Ce motiv sa dau? Nu-mi place si punct amd ul, nu exista motive. Fiecarui om ii place ce vrea el. Cum a spus, poate sunt mai ok produsele celor de la Amd da nu vreau. In legatura cu kit ul am spus ce denumirea si lanplaca de baza si la procesor, nu conteaza de unde le iau.

Plus ca eu am intrebat daca o sursa de 500w e ok, si accept si recomandari de surse. Nu de undr iau eu piesele si de ce nu aleg alt procesor sau alta placa de baza

Daca discutam de parfumuri sau gusturi de prajituri, da. Acolo nu ai de ce sa explici de ce iti place Tiramisu sau nu. Aici nu e vorba de placut, ci de ce obtii pentru suma x si mai ales cit te ajuta in taskurile pe care le ai in vedere. In momentul de fata, pentru ce ai zis tu, AMD e singura solutie viabila.
P.S. Legat de "o sursa de 500 W" ti s-a spus deja ca e vb de mult mai mult decat de putere. Legat de de unde iei, am intrebat ca sa iti pot recomanda si ce e ok ca pret in momentul asta. Daca ai doua surse similare la preturi diferite, nu o vrei pe aia mai ieftina? Sau daca ai de ales intre doua similare, din care una are 3 ani garantie si cealalta are 8, pe care o alegi? Nu o mai fa atit pe desteptul. Tu vrei sfaturi competente sau vrei sa te mingiiem pe crestet sa iti spunem ce alegeri minunate ai facut tu si sa zicem "da, e suficienta o sursa de 500 W" si dupa aia sa dai funda cuiva si gata?

Nu fac pe desteptul puiule. Da daca o dai in alte chestii de unde iau eu aia. cu ce-ai vrea sa-ti raspund? Eu am intrebat fix pentru o sursa. Nu pentru gusturi, sau de ce imi place Intel si nu amd. Am cerut un sfat, o recomandare pentru o sursa ok? Nu sfaturi de viata :* cat despre funda, o sa acord, si mai mult ca sigur nu tie

Ba o faci. Bine, end of story, nu imi mai bat capul cu tine, ca m-am lamurit de o gramada de ori aici, tot cum te taie cheful o sa faci. Ce ne facem daca 20 iti recomandam sursa "x" si tie "nu iti place" aia? Geezus, parca ai fi un fatalau de-ala care se rade pe piept, se da cu fond de ten si isi face sprincenele! Sau poate esti... dar cine sunt eu sa judec? Viata lunga si prospera iti doresc!

| fana1vulpitza2000 a răspuns:

Am aceeasi placa de baza si la prajitorul meu de paine si e foarte buna. De asemenea un ssd face paine sa prajeasca mai repede happy

| CosminGK explică (pentru fana1vulpitza2000):

Multumesc mult