| MihneaIsBack a întrebat:

Salut, revin cu o noua problema, DAU FUNDA + VOT celui care ma ajuta s-o rezolv.
Am un laptop Dell inspiron i7...
Pana acum 1-2 saptamani aveam lag imens in jocuri... intr-o zi cand mi-am deschis calculatorul, mi-a aparut ceva cu Nvidia Graphics nu stiu cum, si mi-am updatat driverul.
Acum jocurile imi merg perfect, cel putin pe Watch Dogs am vreo 210 FPS, insa problema e ca orice joc as juca, se incinge EXTREM DE TARE si se inchide dupa ce este fierbinte.

PS: Am mai avut problema asta acum 6 luni la acelasi laptop, si s-a reparat fara ca eu sa-i fac ceva laughing *lol*.
Banuiesc ca problema este coolerul, asa ca am inchis laptopul si l-am aspirat cu aspiratorul, insa n-a avut efect.
Nu ma luati cu commenturi gen "du-l la service, du-l nu stiu unde, etc"... maine merg la un coleg si-mi iau si laptopul cu mine si vreau sa ne jucam... oricum, daca nu reusesc sa-l repar in 2 zile il duc la un service, insa va rog din inima, ajutati-ma cum sa fac sa nu se mai incinga.
OFER FUNDA, VOT, ORICEEE!

Răspuns Câştigător
| gelu1970 a răspuns:

Trebuie sa intelegi ca jocurile solicita grafica, ceea ce duce la temperaturi ridicate. pentru gaming ideal e un pc.
trebuie sa deschizi laptopul bucatele, si sa cureti ventilatorul. sigur e obturat cu scama si praf ce se aduna de-a lungul timpului.
ii schimbi si pasta termica daca tot il deschizi.
o sa reusesti sa scazi temperatura cu minim 10 grade. eu cred ca ceva mai mult. e singura solutie. apoi il poti ajuta cu o masa de racire, in caz ca iti permiti sa cumperi una. stiu ca in unele pagini mai sunt solutii de genul:
sufla cu aer comprimat sau aspira bine cu aspiratorul. astea sunt pentru un pc.
pentru un laptop e egal cu zero. daca nu te dedici in a repara calculatoare te sfatuiesc sa il duci cuiva ce stie ceea ce face.
bafta.
funda nu ma intereseaza, deci poti sa o dai cui vrei.

9 răspunsuri:
| Gh3oK1ll3r a răspuns:

Salut,
Singura modalitate de a face asta e sa-ti cumperi un cooler after market. Altceva nu ai ce-i face.

| SouLIce a răspuns:

Poti lua un cooler pentru laptop
http://www.pcgarage.ro/standuri-coolere-notebook/deepcool/n400/
Va mai diminua din temperaturi

| MihneaIsBack explică (pentru SouLIce):

Nu ajuta cu nimic ala. am cautat prin magazine si toti au spus ca nu ajuta la nimic pentru gaming.

| MihneaIsBack explică (pentru Gh3oK1ll3r):

Mda, am fost la magazine si toti au spus ca nu ajuta nimic coolerul la gaming... merci oricum. mai astept raspunsuri

| SouLIce a răspuns (pentru MihneaIsBack):

Atunci schimba pasta termoconductoare de pe gpu si cpu

| alex989 a răspuns:

Downloadeaza ultimele drivere pentru acea placa video si dezinstaleaza-le pe cele vechi. Dai restart la laptop si instaleaza-le pe cele noi.

| MihneaIsBack explică (pentru gelu1970):

Normal ca imi permit o masa de racire laughing. doar nu-s sarac. Eu cum pot schimba pasta termoconductoare?

| gelu1970 a răspuns (pentru MihneaIsBack):

Ca sa schimbi pasta trebuie dezmontat laptopul. problema e sa fie dezmontat de cineva ce face asta frecvent. daca nu ai mai deschis un laptotp nu cred ca e bine sa faci asta. odata deschis inlocuiesti pasta si cureti ventilatorul de tot ceea ce are in interior. si ma bucur pentru faptul ca iti permiti o masa de recire. pentru tine ar fi un mare ajutor cand joci.

| K0sti a răspuns:

Desfacut, scos coolerul, curatit si pasta termica schimbata obligatoriu! Altfel ramai fara procesor!
http://www.epasystems.ro/pasta-termica-procesoare/