Da,știu.
Si ce am scris eu e doar hd?
Scrie la o tableta cu aceasta rezolutie la,, redare filme" full hd
Well, nu. E mai mica
HD sau HD ready, se considera a fi 720p (1280 x 720), full hd e 1080p.
Rezolutia aia e cumva intre hd si full hd.
Sincer la un display de 10 inchi (presupunand ca atata are tableta aia) nu m-as orienta la rezolutie sub 1080p ca o sa se vada pixelat daca te uiti cu atentie.
Mai exact ma intereseaza daca o conectez la tv prin hdmi o sa se vada pe tv full hd100% sau ceva intre?
Pixelat my a&s! Tu te auzi? Am 1920X1080 pe un monitor de 27 de inch! Crezi ca stau sa numar pixelii de pe el? Exact, nu.
Da boss, dar distanta de la care te uiti la un monitor e aceeasi?
Mai inainte vezi daca se poate face asta. Adica tableta aia are output hdmi? Daca sa zicem ca are, atunci tv-ul are functie sa faca stretch la imagine astfel incat sa umple display-ul dar din nou, faci asta cu pierdere de calitate. Daca alegi sa redea aspect ratio-ul original atunci probabil ca vei avea margini negre pe tv.
Dar eu nu am vazut tableta cu output video. Cel putin astea de larg consum, nu zic ca nu exista.
Raportat cu marimea, e tot cam aia... ba chiar mai mica la monitor ca la tableta. La tableta nu stai la mai putin de doua diagonale distanta...
Nu-mi spune ca nu sesizezi nicio diferenta cand te uiti pe Youtube la un video 720p vs 1080p.
Anyway, pana la urma fiecare alege in functie de cum crede si isi permite, mie mi se pare sesizabila diferenta, si pe 10 inchi pentru Netflix, disney, hbo, full hd mi se pare ideal.
Pai 720p vs 1080p e vizibil si pe telefon si acolo e vorba de encodare si redarea cu scaling, dar nu de asta era vorba aici, ci de pixelarea cand stai si te uiti pur si simplu la monitor cu un wallpaper/continut video necompresat la rezolutia lui nativa.
Corect, dar tableta o folosesti preponderent pe video, sau ma rog asta fac majoritatea. Doar nu o iei sa te uiti doar la wallpaper. sau sa faci browsing in setari. Si atunci de ce ai alege sa ai o experienta inferioara fix pentru scopul de baza al unei tablete?
Pai nu ar fi inferioara. Daca pe o tableta cu rezolutie sub 1080p rulezi continut 1080p, ar trebui sa se vada decent. Depinde acum de luminozitate, contrast, refresh, alte povesti.
Well atunci in caz ca iti merge, daca la setarile tv-ului la format imagine alegi zoom sau full screen o sa ai imaginea pe tot ecranul si daca alegi "original" atunci probabil o sa ai dungi negre sus si jos poate si in lateral. Cat despre cat de bine o sa se vada... chiar nu stiu. Mai ales daca tv-ul e 4k. Depinde cat de pretentios esti. Eu apreciez o imagine sharp, nu-mi place upscale-ul sintetic de la rezolutie mica la rezolutie mare.
,,Eu apreciez o imagine sharp, nu-mi place upscale-ul sintetic de la rezolutie mica la rezolutie mare."
Perfect de acord.
Tv-ul a fost 4k dar l-am returnat tocmai din acest motiv cum spui tu.
Si o sa comand unu full hd normal.
drizzy întreabă: