| Vasilicamosbatran a întrebat:

Salut. Mai merita in ziua de azi un Pc cu Intel Quad Core 2.4 Ghz (2011 cred ceva gen anii aia), cu placa video tot generatia aia 2 Gb si 8 Gb Ddr3?
(Calculatorul e cadou de la un Var)
Merg jocurile din ziua de azi pe Low macar?
Sau Windows 11?
Care ar fi un upgrade de bun gust la 1500-2000 lei, pentru ziua de azi?
Funda.

11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu merge windows, si ca jocuri merg alea simple gen cs go league of legends, poate gta 5 pe low. Upgrade nu poti sa ii faci

| Vasilicamosbatran explică:

Cred ca e ok un I5/I7 generatiile de maxim 3 ani vechime si 16 Gb Ddr 4, si o placa video cu alimentare separata cu 8 gb ar fi ok?
Nu prea ma pricep

Răspuns utilizator avertizat
| GabiDumitrescu a răspuns:

Depinde ce faci cu el. Eu am placa de baza din 2011 si imi fac treaba foarte bine cu el, ba chiar si joc chestii mai noi (rezolutie mica, bine, 1280X1024, dar detalii pe high/max). Tot 8 GB, dar video am un GTX 960, am si SSD, toate bune. Windows 11 nu ai sanse la hardware de atunci. Depinde ce poti pastra din el. Zi exact ce ai pe acolo si vedem ce se poate schimba. Cu 2000 RON faci un upgrade acceptabil.

| Vasilicamosbatran explică (pentru GabiDumitrescu):

Ai Facebook?
Iti trimit poze si discutam

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Vasilicamosbatran):

Am di tati. Daca e de trimis poze, e de preferat Telegram.

| Vasilicamosbatran explică (pentru GabiDumitrescu):

E ok si ala. Cum te numesti?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Vasilicamosbatran):

Iti trimis in privat.

| flixbuster a răspuns:

Uita de Windows 11 daca nu ai minim Intel Core gen. 8 sau AMD Ryzen gen. 2 (si obligatoriu TPM 2.0) - asta daca vrei instalare simpla, cu ISO oficial si suport (= update-uri). Altfel, chestii hack-ish nu prea recomand. Mai bine un Windows 10 cinstit.

Cu un calculator decent de acum 10 ani joci bine jocuri de acum 15 ani. Conteaza si ce model (exact) de placa video ai.

| Vasilicamosbatran explică (pentru flixbuster):

Gtx 750 parca

| flixbuster a răspuns (pentru Vasilicamosbatran):

Nu e rea placa - pentru jocurile de acum 10 ani. Pentru cele din ziua de azi, pe incercate (sau te uiti la cerinte si compari cu sistemul tau - sunt site-uri specializate care fac asta pentru jocuri, iti zic cum va rula pe hardware-ul tau).

Cu Windows 11 ramane cum am scris anterior.