| WizzArd3344 a întrebat:

Salut! Sper ca acesta este categoria bună! Am cont de fiverr de aproape o luna. Am 7 Gig uri. Fiecare au peste 150 aprecieri. Sunt la primul nivel, de New Seller. Întrebarea este: când pot avea comenzi astfel sa scot și eu niște bănuți?

Răspuns Câştigător
| Trixt3r a răspuns:

Depinde de domeniu, pentru ca multe domenii au de suferit din cauza unor site-uri care-ți permit sa faci munca mai ușor și gratis, cum este Adobe Express spre exemplu si in cazul acesta domeniul de "graphic design" este cam sărac, nu prea are clienți.

Ideea este ca trebuie să-ți faci profilul de seller sa arate cat se poate de profesional, dacă n-ai încă diploma/certificare google iți recomand sa faci asta si sa te axezi pe cat mai multe gig-uri, încât sa ai portofoliul mare si sa bata la ochi, astfel clienții vor apela la tine. Eventual de început încearcă sa lucrezi cat mai mult gratis sau foarte ieftin, să-ți atragi clientela.

Atâta timp cat alte persoana in același domeniu lucrează pentru același preț si au sute sau mii de gig-uri si portofolii mari - mereu clienții ii vor alege pe ei, peste tine.

Deci răspunsul la "când pot avea comenzi astfel sa scot și eu niște bănuți?" - Este - Atunci când profilul sau portofoliul tău va atrage atenția clientului si ii va inspira încredere.
(Mesajul pe care vrei sa-l transmiți este ca munca ta merita mai mult decât o subscripție de 10$ la Adobe Express)

4 răspunsuri:
| WizzArd3344 explică (pentru Trixt3r):

Exact asta fac, în domeniul Design, logo uri, etc.

| Trixt3r a răspuns (pentru WizzArd3344):

Frumos, felicitări - este un domeniu frumos, dar după cum am spus în primul răspuns, din păcate piața este saturata și durează puțin timp pana o sa reușești să și câștigi ceva bani din asta, pentru ca exista o mulțime de varianta gratuite.

Spre exemplu, eu lucrez acum sa-mi fac un canal de Youtube, am investit ceva timp sa-mi găsesc un nume, sa-mi fac un fel de script, sa-mi fac un intr-o, un logo și ceva elemente pentru o prezentare sau mai multe, fără sa fie nevoie de Fiverr.

Costul meu pana în prezent și probabil pentru următoarele 30 de zile este 0 pentru ca mi-am făcut un cont pe un site numit "Canva" și mi-am activa varianta demo pentru 30 de zile - cu ajutorul site-ului pot sa fac singur logo, banner, intr-o la video, prezentări, grafice, postere, invitații, cărți de vizita și multe alte lucruri - dacă decid că peste 30 de zile am nevoie încă de site, plătesc 13$ lunar și imi fac de ori cate ori am nevoie, fără sa fie nevoie sa plătesc pentru fiecare element individual dacă le-as face pe Fiverr. (Eu oricum am ceva cunoștințe in Photoshop si alte programe de editat, as putea sa le fac si fără Canva dar ar dura mai mult timp - am dat Canva doar ca exemplu)
Pe lângă "Canva" exista Adobe Express care face același lucru, dar si multe alte site-uri.

Deci, primul meu răspuns rămâne valabil - Ca sa poți sa ajungi la stadiul în care câștigi bani din asta, trebuie sa dovedești ca poți sa livrezi mai mult decât ce își poate lua un om pe gratis sau pentru o mica subscripție (sau demo) pe site-urile care iți permit sa faci asta cu ușurința.
Părerea mea este ca target-ul tău sunt clienții care n-au timp sau chef sa caute soluții, sau oameni care au deja sa spunem un canal de Youtube si câștiga suficient încât să-și permită sa plătească pe cineva sa face aceste lucruri ca să-și poată investii tot timpul in content, eu în locul tău as încerca sa contactez diferiți content creatori mai mici, care-i vad ca abia încep drumul și se chinuie să-și facă partea de grafica, as lua legătura cu ei și le-as prezenta viziune mea, ce as putea face eu pentru ei. (Poți incepe pe Twitch, cu canale mici unde vezi ca nu prea au elemente de UI spre exemplu, apoi pe Youtube cu logo-uri și alte elemente, apoi pe Instagram pentru story-uri și asa mai departe - apoi exista opțiunea sa le faci pe gratis de început cu condiția sa fie de acord sa le postezi în portofoliu, și prin portofoliu sa arați altor posibili clienți : "Uite, am făcut grafica la canalul asta de twitch, la canalul ala de Youtube și la canalul asta de Instagram").

Portofoliul este singurul mod în care poți câștiga clienți și este nevoie sa depui efort destul de mare pentru asta, uneori chiar și pe gratis la început. - dar cel mai important trebuie sa te diferențieze de alții.

Imi pare rău dacă te-am descurajat, încerc doar să-ți explic realitatea.
Părerea mea, repet, este ca-i un domeniu frumos, dar realistic vorbim înainte sa câștigi bani decenți din asta trebuie sa fi dispus sa investești mai mult timp și sa nu te aștepți ca după doar 30-40 de gig-uri sa primești bani.

| WizzArd3344 explică (pentru Trixt3r):

Nu, stai linistit/a, nu m-ai descurajat, iti multumesc enorm pentru informatii si pentru sfaturi.

| Trixt3r a răspuns (pentru WizzArd3344):

Cu mare placere. Sper sa te și ajute.