| Denis2017 a întrebat:

Salut, știe cineva daca e normal la un telefon Lenovo A6000 sa se încarce cu 100-560mA (cu unele încărcătoare si 60-70mA), sa va explic cum a fost, am luat tel second hand acum câteva luni, mi s-a încărcat perfect pot sa zic o săptămână, apoi s-a încărcat mai greu, după câteva luni mufa s-a stricat, l-am dus in service, au schimbat mufa totul frumos, dar el acum se încarca tot greu (ieri l-am luat din service), știe cineva ce are?

Răspuns Câştigător
| rrrp a răspuns:

MAh ala inseamna miliamperi ora si este o capacitate.
2000mAh inseamna ca daca ar consuma ceva 2000mA (sau 2A) la tensiunea care este constanta s ar descarca intr o ora. daca ar consuma 1000mA s ar descarca in 2 ore.

la fel invers la incarcare.

3 răspunsuri:
| rrrp a răspuns:

Teoretic durata incarcarii tine de incarcator.
sa explic simplu o sa zicem asa.
ai un incarcator pe care scrie 1A sa zicem. (1000mA). asta inseamna ca o sa incarce 1000mAh intr o ora. daca ai baterie de 2000mAh ar trebui sa o incarce in 2 ore.

acum daca ai incarcator de 500mA ar trebui sa se incarce in 4h aceeasi baterie...

deci daca nu ai schimbat incarcatorul si se incarca mai greu atunci clar are ceva...

e f normal sa incarce cu valoarea indicata pe incarcator. (aproximativa, apropiata).

| Denis2017 explică (pentru rrrp):

Mulțumesc... Încărcătorul e de 550mA, cumpăr unul de 1A zi va zic daca e vreo diferenta

| rrrp a răspuns (pentru Denis2017):

Deci daca e de 500 ma imparti valoarea bateriei la 500 si in atatea ore trebuie sa se incarce.

de ex o baterie de 2500mAh :
2500 / 500 = 5 ore.