Cea ingusta este o siguranta automata curba C de 10A bipolara ( adica faza+ nul)
Pe tine te interesază doar asta (fiind gata montate):
sus = cuplat
jos = decuplat
În imaginile alăturate nu sunt simboluri, nici vreun contor de electricitate.
Ce se vede acolo sunt trei disjunctoare diferențiale de 16, 6, respectiv 20 A. Plus unul normal dublu, și încă unul dublu, dar de numai un modul (îngust).
Aici
https://www.noark-electric.ro/ro/categorii/miniature_circuit_breakers
ai toate produsele firmei cu date tehnice.
Da, am bagat un 0 in fata
La curenti reziduali de 10mA si 30mA PROTEJEAZA OMUL CONTRA ELECTROCUTARII in caz ca a pus mana pe un un fir de faza sau pe un aparat electrocasnic cu izolatia fazei spre masa defecta conectat la circuitul unde se afla RCBO-ul( sare atat la scurtcircuit (SUPRASARCINA) cat si la curenti reziduali.
Rolul diferentialului este acela de a monitoriza valoarea curentului de pe firul de faza si cel de pe firul de nul. Atunci cand apare o diferenta intre cele doua valori, se intrerupe circuitul electric. Asadar acel curent rezidual joaca un rol important in functionalitatea lui ca dispozitiv electric.
Valori tipice de curenti reziduali: 10, 30, 100, 300 mAh.
Esti sigur ca nu ai altceva mai bun de facut decat sa te bagi in seama cu mine aiurea?
Omul a intrebat de contorul de electricitate. I-am raspuns in prima faza ce sunt dispozitivele respective, adica nicidecum un contor de electricitate.
Apoi te-ai bagat tu sa ma corectezi acolo unde am bagat un 0 in fata celor 30 mAh ca sa te dai important ( desi nu esti) dupa care am explicat rolul unui asemenea dispozitiv dupa ce tot tu ti-ai permis sa-mi spui ca curentul ala "rezidual" nu este important( desi ala e rolul disjunctorului).
Asa ca te rog frumos sa nu mi te mai adresezi daca esti arogant sau te crezi atotstiutor.
Să recapitulăm ca să INȚELEGI că ai dat un răspund de analfabet:
definești un produs printr-un parametru neglijabil:
" nicu991: ...sunt disjunctoare automate de 0.30 mAh automate de 0.30 mAh." (că așa ai văzut tu pe desen)
că așa ai văzut tu pe desen, e similar cu a-i spune cuiva despre o mașină că are un consum de 1 litru... la ștergătorul de parbriz. Mi-e greu să cred că ințelegi dar iaca, am incercat
... și nu aștepta un moderator să ia măsuri, ia tu măsuri și pune mâna pe carte sau las-o baltă!
Prietene, mai bine taci ca esti pamant cand vine vorba de electrica. Faptul ca am pus un 0 din greseala asta nu-ti da tie dreptul sa ma numesti analfabet. Am avut bunic electrician, nu cred ca ma inveti tu pe mine chestii ce tin de electricitate.
N-am nevoie de desenul tau ca sa stiu valorile uzuale ale curentilor reziduali din disjunctoarele automate. Nu cred ca ai lucrat cu asa ceva mai mult decat mine asa ca stai calm si du-te si fa post hunting pe alte categorii de pe site.
SI ca sa stie si cei ca tine, parametrul ala de curent rezidual despre care zici tu ca e "neglijabil" e foarte important.
Pune un disjunctor automat de 30 mAh in baie si atinge conductorii de la bec sa vezi cum mori curentat, apoi pune unul de 10 mAh ( asta daca n-ai murit curentat deja) si-o sa vezi ca-ti salveaza viata. Asa ca du-te invartindu-te ca esti pe langa.
Calmați-vă oameni buni. Nu trebuie să vă certați pentru toate căcaturile. Pe mine mă interesează dacă am vreo siguranță de 3 amperi, pentru că am tot căutat dar ori nu am văzut, ori nu mă prind de schemă.
Ideea este că am de montat un aragaz electric și după cum știți, astea nu vin cu fir direct din fabrică, trebuie să suni tu un electrician care să vină să-ți facă firul și să-l conecteze la conectorii aragazului.
Aici este o imagine cu schema conectorilir :
https://ibb.co/N277V91