| OneTap a întrebat:

Salut TPU! Am achiziționat o sursa acum 3 luni de la pc garage. Ieri sursa s-a stricat/ars. Aceasta este in garatie 3 ani de zile, insa nu stiu daca garanția acoperă: un plastic/adeziv topit si un fel de cub negru fisurat/crapat(nu ma pricep la circuite si chestii).
Credeti ca va acoperi asta garanția sau trimit sursa degeaba?!

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Ce brand e sursa?
Daca e Sharkoon, Delux, LC-Power, InWin, Rasurbo, Akyga, Xilence, Aerocool,
sau alte nume "sonore", o trimiti degeaba.
Mai devreme sau mai tarziu va crapa din nou, si foarte posibil sa ia si restul componentelor cu ea.

In teorie producatorul acopera garantia, iar unii sunt mai seriosi, altii mai putin.
Nici eu nu știu exact cum se numeste acea componenta, dar banuiesc ca face parte din modulul de filtraj (voltage regulator).

8 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Dacă sursa s-a ars din cauze „obscure", o vor repara pe garanție. Dacă însă se pot vedea urme de utilizare incorectă (scurtcircuit, suprasarcină etc.), atunci te vor taxa.

| DaniTDCI a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa contactezi PC Garage si sa le spui despre problema ta, teoretic garantia ar trebui sa acopere toata sursa, de la carcasa pana la ultimul fir, dar daca dauna a fost produsa din cauza ta(montare incorecta etc) atunci nu vei fi acoperit

| OneTap explică (pentru mihai69):

Timp de 3 luni de zile a mers perfect(a fost montată corect) dar ieri din senin s-a stins, iar azi m-am uitat prin grila aia a ei si am vazut daunele menționate mai sus.

| OneTap explică (pentru NLS):

Sursa e un Gigabyte p450B de 450w

| NLS a răspuns (pentru OneTap):

Atunci da, merita trimisa.
Garantia acopera multe defecte si probleme, mai putin interventiile tale directe asupra sursei.

| Frank51 a răspuns:

Ce mare bășcăleală, dacă ți s-a stricat e clar ți-o vor repara, dar frica ta îmi spune că ai meșterit tu ceva pe acolo, caz în care o trimiți degeaba.

| OneTap explică (pentru NLS):

Sursa e neatisa pe interior. Nu are urme de lovituri sau zgârieturi.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Suna la pc garage sau mergi la ei cu sursa si actele cu care ai cumpărat o inclusiv garantia si vezi ei ce i ti spun, poate ti o schimba cu alta nouă identica cu aceasta sau o repara gratuit pe aceasta.Dar mai bine mai stringe bani si cumpăra ti o sursa nemțeasca bună care te va tine cel putin 10 ani.