| DarkAngel891989 a întrebat:

Salut TPU.Am avut un Samsung 4k a tinut aproape 2 ani dupa am cumparat un Philips 4k Ambilight(fara cateva zile nu m-a tinut 2 ani) l-am dus la reparat si acum mi-au spus nu se mai poate repara si ca imi vor returna banii..Acum sa cumpar si un tv LG.Ce parere aveti? Multumesc frumos!

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Conteaza ce model cumperi.
Eu tocmai am cumparat de 1 saptamana un LG 55QNED816QA (4K si 120Hz), pentru parinti si azi am mai comandat unul identic pentru mine avand in vedere pretul.

Dar a costat 600 euro.
Cele care sunt 400 euro (si au acelasi tip de ecran, aceeasi rezolutie, diagonala, putere si standard al sunetului, etc ), nu folosesc aceleasi componente de regula, incepand de la calitatea panoului, si pana la condensatorii folositi (povestea cu condensatori slabi a fost opera "Samsung", si i-a costat 15% la cota de piata in cei 2 ani in care au facut aceasta isprava pe aproape toate modelele produse intre acei ani).

Poti lua LG, dar in nici un caz cele mai ieftine existente in magazin.
Si ideal ar fi sa gasesti comentarii reale de la cumparatori la modelul dorit.
Asa am luat modelul din 2017, cu mult research si documentare, un LG 43UH603V LED (43", 4K), e sublim, merge inca perfect.

La toate modelele mai ieftine decat acesta lumea se plangea, ba de calitatea imaginii si neuniformitatea culorilor, ba ca nu merge sunetul bine, etc

10 răspunsuri:
| Darius50boss a răspuns:

Dacă vrei da

| DarkAngel891989 explică (pentru Darius50boss):

M-ai lamurit

| NuCitescNotificari a răspuns:

Au umblat soarecii prin el laughing)))

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ar trebui verificata si tensiunea la priza.

| DarkAngel891989 explică (pentru NLS):

Iti multumesc frumos pentru raspuns.Seara faina sa ai!

| NLS a răspuns (pentru DarkAngel891989):

Spune un buget si incerc sa iti recomand ceva anume.
Si spune daca preferi OLED/QLED sau te multumesti cu MiniLED
(mai vechea tehnologie LED, dar in loc de 16-sau 20 LED-uri, foloseste cateva sute de LED-uri (sau chiar mii pe modelele mari) pentru retro-iluminare).
Eu am ales MiniLED, si nu regret deloc.
Sunt mai de durata decat OLED-urile, dupa parerea mea, nu ai risc de Burn-in, au o luminozitate mai mare, si consumul e putin mai mic (dar nesemnificativ pana la urma).

Presupun ca garantia era de 2 ani, asadar ai avut un noroc chior.

Ca o mentiune, dintre LG si Samsung, eu tind mereu sa merg pe LG.

Ar putea fi si priza, dar de regula daca exista probleme de alimentare, nu iti functioneaza 2 ani, se intampla sa pice mai repede.

La ultimul televizor Philips Ambilight(un televizor slab) cand l-am cumparat i-am facut si garantia aceea express service(+2ani).Si a inceput sa faca urat exact dupa 2 ani(fara o saptamana).Am sunat la ei l-am trimis la reparat si mi-au spus ca daca nu-l repara in 5 zile imi da inapoi banii. Dupa 5 zile au constatat ca nu au ce sa ii mai faca si mi-a spus ca imi returneaza banii.Am dat 1777 lei(cumparat de BlackFriday) dar imi da inapoi doar 1500 lei.Sunt foarte buni si astia decat deloc.Acum vreau sa cumpar Televizor LED LG 50UQ79003LA, Smart, 4K HDR, 126 cm (comand de pe Emag).O fi bun? Multumesc!

Buget? maxim 2100 lei

| NLS a răspuns (pentru DarkAngel891989):

Ma uit si eu mai tarziu, dar daca ai timp, o poti face si tu.

Cauta modelul pe celelalte site-uri, si citeste comentariile: PCGarage, Altex, Flanco, Domo, cel.Ro (de la cel.Ro NU se cumpara, doar se citesc comentarii)...

Pare bun, procesorul e identic cu cel pe care il are al meu, dar ecranul, conform specificatiilor eMAG, ca pe site-ul oficial inca nu m-am uitat inca, este doar mai vechea tehnologie LCD cu retro-iluminare LED (adica vreo 20-maxim 30 de LED uri).
Nu e o solutie demna de 2022, la MiniLED iluminarea e mult mai uniforma, contrastul mai bogat (continand cateva sute de LED uri, sau chiar mii).
Uita-te dupa LG QNED
Daca depasesc cu mult bugetul,
sau nu ai pretentii mari la calitatea imaginii/uniformitatea luminozitatii,
merge si acesta ales de tine.

Mai am si eu o ultima intrebare.Sunt bune televizoarele acelea Samsung Crystal UHD?(eu am auzit ca sunt bune) si ITI MULTUMESC FOARTE FRUMOS PENTRU AJUTOR! Respect maxxim!