Da, asemanator HDD-urilor.
Poti face maxim 4 partitii primare (pentru sisteme diferite), respectiv partitii extinse (pentru Windows).
Da poti. Si eu am facut asa, dar problema este ca nu cam mai poti sa le unesti toate, sa le faci iar intr-o partitie dupa ce le separi. Sau cel putin nu stiu eu cum sa le fac. L-am formatat de cateva ori cu ideea sa am optiunea Add Storage activata, sa pot sa le unesc, dar nu am reusit.
Se poate face cate partiti doresti, eu mereu fac o partitie C de 120 gb pentru windows, drivere, programe pc si restul sa fie partitia D pentru date, cu cat sunt mai multe partiti cu atat recuperarea datelor este mai putin probabila, un ssd este tot o forma de memorie doar ca electronica, magineazati niste bureti care absorb date pe o placa de baza, bureti astia au un maxim de absorbitie =numar maxim de scriere, citire
Nu poti sterge partitia C din windows din moment ce tu ocupi acel spatiu in prezent este imposibil, de asta reincepi din nou procesorul de reinstalare si fiind in afara sistemului de operare poti sterge totul
YzuD întreabă: