| 666anonymus666 a întrebat:

Salut TPU, am o problema cu un pc cumparat de la cineva. PC-ul era plin de praf si fara pasta termoconductoare pe CPU asa ca l-am curatat si am pus pasta noua pe CPU si GPU dar tot tare se aude cooler-ul de la CPU, foarte tare cand instalez windows-ul sau se face un proces ca deschizand un browser sau cand actualizez windows-ul ingeata sau da blue screen nu, bios-ul este pe default si nu stiu daca sunt setarile sau e fan-ul care trebuie schimbat. Va rog am nevoie de ajutor.

Dau Funda Mare.

Multumesc.

Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Poate e placa video dusă, dul la un service reparatii calculatoare si vad ei cauzele ca degeaba te joci tu la el mai arzi altele, poate e hard diskul defect

7 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Schimbă și ventilatorul și vezi dacă mai face tot așa.

| sierra1 a răspuns:

Poate că computerul e prea slab pentru ce vrei tu să-l folosești (că nu ne spui ce e...)

| DonMoldo a răspuns:

Poti sa schimbi viteza ventilatorului cu MsiAfterburner sau direct din bios dar daca se aude tare mereu inseamna ca se incinge si nu face fata de aia da blue screen asta se intampla cand cumperi calculatoare de pe OLX si nu le testezi sau 'lasa ca stiu eu pe unu care da mai ieftin'.

| Sekim a răspuns:

Dacă cooler ul accelerează cand faci ceva anume ( procese ) cel mai probabil este setat din BIOS sa crească turațiile când procesorul atinge o anumită temperatură ( ex 70° ). Descarcă Speccy și vezi temperaturile de pe procesor când deschizi un browser sau când faci ceva mai greu. Totuși, daca spui că calculatorul da blue screen sau îngheață, asta e semn că e un procesor slab care nu face fata, nu are treabă cu cooler ul. A doua varianta ar fi sa ai un procesor decent dar sa ai HDD vechi, lucru care ar îngreuna funcționarea și ar putea cauza freeze, însă nu explică blue screen ul și nici comportamentul cooler ului.

| 666anonymus666 explică (pentru Sekim):

Pc ul este la temp de 50 max.
Are 8, gb ram gigabyte ga-990fxa-ud5 si procesor fx 8350

| DaniTIRB a răspuns:

Tot asa, trei solutii:
1. Verifica ca nu ai virusi
2. Reinstaleaza windows-ul
3. Schimba ventilatorul/cooler-ul (recomand un tower cooler)
4. Vezi daca pasta pe care ai pus-o nu era deja veche (cam dupa 2 ani MAJORITATEA pierd 20 - 40% din eficienta de racire)

| RAY a răspuns:

Vezi de memoria ram și de driverele instalate