| shevchenko a întrebat:

Salut TPU
Am un hard de 300 de gb si am luat unul de 1tb am instalat windows-ul pe cel 1tb si vreau sa il tin si pe cel de 300 pentru stocare. Am pus pe cel de 1 tb pe primary si pe cel de 300 pe slave. Cand mi se aprinde pc mi-l recunoaste pe cel de 300 dar nu imi apare partitia de 300 sau ceva de la hard. Imi puteti spune ce as putea sa ii fac sa imi apara si cel de 300?
Configuratie pc: placa de baza Gigabyte ultra durable 3 (Gigabyte GA-MA770T-UD3P v1), memorie 4gb si procesor amd 2.8 Ghz cu doua nuclee. Multumesc

6 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Dacă hardurile sunt SATA nu ai de ce să umblii la jumperi, de altfel nici nu cred că au așa ceva.
Master-ul și slave-ul se alage automat la ordidinea de butare a sistemului, selectând din bios la boot sequence/boot options să buteze prima dată de pe hard discul de 1 TB, în cazul tău, second pe cel de 300 Gb și third pe other device/DVD rom.
Succes

| shevchenko explică (pentru DeyCj):

Asa sunt puse cum ai zis da mie imi apar decat cele doua partitii de la hardul de 1 TB de la cel de 300 de GB nu imi apare nimic

| DeyCj a răspuns (pentru shevchenko):

La instalare ai fiormatat și hard discul de 300 Gb?
Dacă nu poți face asta și din Windows, folosind utilitarul de partționare(îmi scapă cum îi zice) din administrative tools.

| K0sti a răspuns:

Pai si ai pus windows pe un hard de 1 TB fara sa-l partitionezi? Ce faci cu datele pe care o sa le acumulezi in timp cand o sa fie nevoie sa reinstalezi windows? Le pierzi?

| shevchenko explică (pentru K0sti):

Am facut partitii cand am instalt windows-ul pe hardul de 1 TB cum sa las doar una, cand reinstalam windows-ul pierdeam tot

| K0sti a răspuns (pentru shevchenko):

Pai dupa cum te-ai exprimat asa parea! Ok!