| CoLeR a întrebat:

Salut TPU,

Am un PC care arata cam asa: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+ 2.11 GHz, 4.00 GB RAM.
Pot pune inca un procesor pe langa acestea?!
Daca pot, a-s vrea sa stiu cam ce procesor BUN a-s putea pune pana in 250 Ron.
Multumesc!

6 răspunsuri:
| kzor_6016 a răspuns:

Esti bolnav

| CoLeR explică:

Multumesc pentru raspunsul acesta fara sens!

| AndreiTca a răspuns:

Salut CoLeR!
În principiu, daca socket-ul procesorului tau este ''AM2'', nu ai foarte multe optiuni.Performantele pc-ului tau sunt foarte bune si asa...insa daca tot vrei un ''upgrade''...de ce nu incerci sa ii dai overclock la procesor?(din cate stiu il poti aduce undeva la 3, 0 GHz).

| CoLeR explică (pentru AndreiTca):

Sincer nu stiu ce inseamna overclock

| sltlp a răspuns:

Overclock inseamna sa ridici frecventa peste maxim, iar daca nu ai experienta sau ai o petarda de sursa sau o placa de baza slab, sau care nu site, mai rau faci, poate arzi ceva. 2. Nu se perita sa mai investesti aici, mai bine mai strange, sa iei ceva mai actual. cu cat is mai vechi, cu atat arunci banii aproap degeaba. uite un exemplu: http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/505462/ configuratia este noua, adica pisele oarecum noi, si chiar daca e tot dual-core, e de 2-2.1 ori mai rapiddecat cpu-ul tau.

| KodrutZ a răspuns:

Desigur, scoti procesorul si pui inca unul linga el, pe masa. Platforma ta e depasita (si eu am acelasi procesor, nu are rost sa faci upgrade), poti eventual sa il forjezi pina pe la 2.5-2.8GHz, in functie de placa de baza/racirea avute la dispozitie.
@srsdani - lasa omul in pace cu gogoasa aia de Intel. In plus, nu poate sa arda nimic. Eu am procesor ca al lui dus la 2. 5GHz intr-o carcasa silent, si uneori se duce pe la vreo 65 de grade, temperatura la care isi scade frecventa pe la 1GHz pentru a nu se supraincalzi. Il tin in stilul asta de vreo 4 ani si nici o problema, deci lasa miturile cu "poate se arde ceva", astea sint pentru copii.