Am avut si Intel si amd. Personal mi se mare ca merge mai bine amd. Si acum tot amd am.
Sunt de acord cu Adrian, Intel mi se pare ca stagneaza de ceva timp nu degeaba Apple a renuntat la colaborarea cu Intel
Mulți zic ca se incing Ryzen-urile dar eu am constant când ma joc sau stau pe YouTube sau Netflix între 35 si 45 de grade. Si placa video daca nu ma joc între 20 si 35 de grade și când ma joc am maxim 69 de grade.
Unii spun ca AMD sunt gratare, dar acum nu stiu. Eu folosesc Intel de ceva timp si sunt multumit. Ar trebuii sa faci o comparatie tu personal.
Eu am acum AMD. La laptopul cu Intel Într-o zi dintr-o data s-a stins și a mirosit a ars.
La ora actuala, prefer AMD, si o sa trec pe aceasta platforma foarte curand. Cineva din familie a trecut deja de aproape 2 ani.
La finalul anului 2011 am preferat Intel, din motive evidente (2600K e inca destul de puternic pentru majoritatea task-urilor, si are pastila cositorita de IHS, ceea ce permite un OC consistent, chiar si pe aer).
Insa sunt un ecologist convins, pentru stat pe net si toate cele, folosesc un NUC cu Pentium Silver J5005 (si poate o sa trec la ceva cu i5 10210U).
Depinde si ce fel de laptop ai avut, cum l-ai folosit, cat de tare l-ai fortat, cum ai avut grija sa ii tii aerisirea libera si curata...
si bineinteles, conteaza pretul si brandul/seria.
PC ul mare, principal, pe AMD (5800X sau 5900X)
Insa acesta va fi pentru chestii serioase.
Pentru net si filme... am un NUC de la Intel cu un J5005
(duce fara probleme YouTube 4K la 30fps,
si daca iau alta cutiuta cu i5 10210U sau 8259U,
va merge perfect si 4K 60).
Da, am scris la cealalta intrebare a ta ca am trecut la 1000 Mbps, si se cunoaste bine de tot.
Nu ajunge sa schimbi netul, trebuie schimbate si cablurile daca treci la banda mai larga.
Eu aveam cabluri CAT 5 (100Mbps)
si am trecut la CAT 7, care suporta 10.000 Mbps
Nu prefer nimic, intrebarea nu isi are absolut nici un sens. Daca in afara de procesor laptopurile nu erau identice, bati cimpii cu gratie.
Eu unul prefer Intel la cpu au acel chace mai mare sau cel putin aveau, placile geforce erau mai bune in jocuri si coolerele erau de alta calitate. Nu pica procesoarele si pocnitoarele de laptopuri ca Acer etc daca ai ausus, Dell, thosiba e altceva. Pt laptopuri dar si pc trebuie verificate periodic si curatate coolerele de praf pe pozitie nu scoase sa umblii la pasta termica.