Dragi copii nu mai recomandat rahaturi.
1)Cand formatezi, ca sa fii sigur trebuie sa faci acel stick cu windows pe un calculator curat sau un pc cu linux ca sa fii sigur ca nu ai virusi pe usb.
2) Dupa formatare primul lucru inainte de drivere si orice altceva bagi un antivirus bun cum ar fi bitdefender free edition sau malware bytes premium( sa ruleze si langa ceas) protectie reala
3) Posibil sa ai un virus in celelalte partitii care nu le formatezi si la accesarea lor virusul sa se transfere pe partitia cu windows SAU pur si simplu transmiti virusul de pe stickuri bootabile pe win curat.
4) Cum zici si tu sus, este un virus pe usb transferabil, ca sa nu perizi acele date trebuie sa bagi stickul pe un calculcator pe linux care este imun la virusi si de acolo iti iei datele importante si le tragi pe cd.
5) dupa tot ce am zis mai sus, iti recomand sa faci o scanare si pe hardurile externe, avira ar fi ideal cu optiunea block autorun(acolo sunt cei mai multi virusi)
Descarca-le pe astea pe PC-ul bun, scrii cate un CD cu imaginea respectiva, bootezi si scanezi, cureti, stergi celelalte calculatoare, formatezi stick-ul, muti datele de pe un calculator pe altul, refaci stikul bootabil cu un sistem curat si reinstalezi sistemul din nou. Ai de munca.
http://www.softpedia.com/get/Antivirus/BitDefender-Rescue-CD.shtml
si Hirens Boot CD:
http://www.hirensbootcd.org/download/
Am 2 pc-uri desktop si 2 laptop-uri si le-am sters toate partitiile de pe hdd-uri complet, nu am lasat nimic.Imaginile iso cu systemele operative folosite sunt curate si folosite cel putin de 500 de ori.Singura legatura intre toate pc-urile mele sunt hdd-urile sau stick-urile folosite. Dupa ce am vazut toate astea am instalat pe unul dintre pc unwindows de pe undvd bootabil si nu de pe stick, fiind singurul pc care nu mai are probleme.
Atunci clara treaba, stickurile sau hardurile tale, acel autorun este virusat, si se imprastie mai departe. daca nu doresti sa incerci faza cu linuxul pentru recuperare fisiere, iti recomand imediat dupa ce ai pus windows-ul un antivirus cu blocare autorun gen bitdefender sau avira. dai scanare completa la partitii si usb, si iei doar fisierele clean. Trebuie sa omori virusul in sine, ca daca continui asa asta e un joc de a soarecele si pisica, tu formatezi iar vine virusul, scapi iar vine. Pana nu omori acel virus nu scapi...
Problema virusului am rezolvat-o in safe mode, mai raman dispozitivile de stocare.
anonim_4396 întreabă: