| robertnuconteaza a întrebat:

de ce mi se incalzeste procesorul la 60 grade cand stau pe internet? am urmatoarea configuratie:cpu:Intel core 2 quad q9550
-gpu:gtx 560ti inno3d oc 1gb 256 bit
-cooler procesor stock
-carcasa advance neo xblade
-sursa:acbel ea-650
-placa de baza:foxconn -45a-s
-8gb ram ddr2
ce upgradeuri pot face la pc ca sa fie de gaming, acum am facut niste teste si mergea gta v in 40 fps pe very high, outlast 2 ultra nu stiu cate fps dar nu aveam lag, dar vreau si eu un upgrade ca sa mearga si jocurile din 2017 precummass effect andromeda,etc, si pot face oc la procesor?
apropo:buget 1000-1500 lei

12 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

In primul rand, trebuie sa asiguri racire buna procesorului. Daca se incalzeste la 60 grade, inseamna ca cooler-ul nu face fata (ori plin de praf, ori montat necorespunzator ori prea slab.

In al doilea rand: nu incarca procesorul prea tare! Foloseste deodata doar un singur program mare. Nu este recomandat, de exemplu, sa joci un joc mai tare si in fundal sa asculti muzica de pe Youtube, cu video pus la rezolutie mare.

In Task Manager poti urmari grafic nivelul de incarcare a procesorului si al memoriei RAM. Asigura-te ca procesorul si memoria sa fie, in medie, mai putin incarcate de 60%.

| robertnuconteaza explică (pentru Bula):

A fost curatat collerul si e montat bine, deci inseamna ca e prost

| robertnuconteaza explică (pentru robertnuconteaza):

Memoria sta la 43 iar cpu la 24

Iar acum are 64

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru robertnuconteaza):

60 de grade la Q9550 nu e scandalos. Pentru joace noi ar trebui sa schimbi toata platforma. Sursa e aparent o pocnitoare.

La graficul ala

| robertnuconteaza explică (pentru GabiDumitrescu):

Sursa isi face treaba bine

| Nume2 a răspuns:

Ca sa joci jocuri aparute recent schimba procesorul si placa video si implicit placa de baza si ram-ul.

| Tyzemn a răspuns:

Procesorul poate sa se incalzeasca in cazul in care ai vreun virus in browse, verifica task managerul, daca procesorul nu este incarcat atunci verifica daca coolerul si procesorul au contact bun, de alt fel acolo ramane aer si el se incalzeste.
Iar de upgradeuri iti pot recomanda Procesorul Pentium G4560, el functioneaza pe memorie DDR4, si placa video GTX 1050Ti, 8 ram DDR4, si o placa de baza pe chipsetul H110 ori B250 (verifica daca din cutie este compatibila cu KabyLake). Restul ramane ca inainte.

| DavidoffUser a răspuns:

Are 10 ani fratioare procesorul.In perioada asta fost schimbata vreodata pasta termala, macar o data? Daca raspunsul e nu, cumpara un mx4 (e vreo 30 de lei), curata procesorul cu alcool izopropilic de minim 91% si pune-i pasta noua, ca aia cred ca e deja uscata. Apropo, vezi ca temperatura maxima e de 71 de grade sub IHS (integrated heat sink), asa ca m-as ingrijora daca ar trece de 65.
http://ark.intel.com/......33-MHz-FSB

| peperonies a răspuns:

Cu un buget de 1000-1500 de lei iti recomand sa iti iei un ssd si o placa video gen un 1060/rx 580 si la urmatoarea tura de 1000-1500 de lei sa schimbi platforma. eventual cum a fost sugerat cu un g4560.