| Edyshk2013 a întrebat:

SALUT TPU!

De curand ma gandeam sa imi schimb placa video integrata in procesor, se poate?!

Am laptop Samsung(144d),procesor celeron r b820 1,7 ghz(2 cpus), si placa video bineinteles INTEL(R) HD GRAPHICS

Daca mai aveti nevoie de informatii imi spune-ti.

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Sandy bridge hm70 este chipsetul placii de baza. Un chipset se refera la un grup de circuite integrate, sau cipuri, fabricate pentru a lucra impreuna. In cele mai multe cazuri, acestea sunt fabricate intr-un singur produs. Asta nu ma ajuta cu nimic. eu voiam sa vad ce procesoare suporta placa de baza tinand cont de faptul ca anumite placi suporta anumite FSB-uri. Eu ti-am dat niste procesoare acolo dar nu stiu daca placa suporta si FSB-ul lor.

7 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu se poate asa ceva. Numai daca schimbi procesorul cu totul. La laptopuri si asta e cam greu. Nu stiu ce placa de baza ai dar la socketul procesorului tau acesta merge inlocuit cu astea: http://ark.intel.com/compare/52219,52227,50067

| Edyshk2013 explică (pentru Salontanul):

Am luat cpu-z si am dat la mainboard uite ce scrie acolo despre placa de baza si tot ce e pe acolo

Manufacturer Samsung Electronics Co LTD
Model NP300E5X-A02RO
Chipset INTEL SANDY BRIDGE
Southbridge INTEL HM70

BIOS
Brand Pheonix Technologies LTD
Version P03RAJ
DATE 08/10/2012

Dau funda.1. Vreau sa stiu cu ce trebuie inlocuit procesorul si alea
2.Cam cat m-ar costa! Detaliat

Am dat pe cpu-z si scrie la model NP300E5X-A02RO
SI LA BIOS BRAND PHEONIX TECHNOLOGIES...

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Edyshk2013):

Imi pare rau dar nu gasesc nicaieri specificatiile acestui tip de placa.

Placa de bazas se numeste sandy bridge hm70. eu am gasit-o.

Iti multumesc oricum.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Edyshk2013):

Imi pare rau! Te-as fi ajutat. Daca ai gasit de ce nu pui link-ul aici sa-l vad si eu? Dar cred ca ai gasit si tu acelasi lucru: cipul si nu placa.