anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Doresc sa-mi iau si eu un laptop, dar doresc niste informatii. Daca are placa video dedicata si se arde pot sa schimb alta placa video sau procesorul daca se strica se gaseste altul? Se rapara foarte greu? E foarte sensibil? Rezista putin? Astept cat mai multe raspunsuri. Funda! Multumesc

Răspuns Câştigător
| KodrutZ a răspuns:

Daca nu ai nevoie de mobilitate, nu fa timpenia sa iti iei laptop. Motive:

1. La acelasi cost, un desktop e mai performant decit un laptop, INTOTDEAUNA.
2. Bateria are 6 luni garantie, daca se strica trebuie sa scoti 1.5-2 mil din buzunar pentru ea, sau sa o comanzi ca tot omul sanatos la cap din strainatate, si tot o sa coste undeva pina in 100 RON.
3. Daca se duce placa de baza sau placa video, o sa te coste aproape cit juma' de laptop, chiar mai mult. O placa de baza buna pentru desktop gasesti lejer in 3-400 RON, in cazuri de urgenta gasesti si ceva pina in 200.
4. Majoritatea laptopurilor din categoria buget/mid-range au hard discuri la 5400 rpm, deci foarte lente.
5. La un laptop ai 1-2 ani garantie, la un desktop facut din bucati, majoritatea componentelor vor avea cel putin 2 ani (placile de baza MSI-ASUS-Gigabyte si altele au 3 ani, procesoarele 3 ani, memoriile 5 ani sau mai mult, sursele 2-3 ani sau chiar 5 la unele surse premium)
6.Desktopurile se infierbinta mai putin, deci siguranta mai mare ca nu va ceda in timp, unde mai pui ca si curatatul de praf e mult mai usor la un desktop - si mai ieftin la firmele specializate, daca nu te bagi sa o faci tu

3 răspunsuri:
| IonutAxi a răspuns (pentru KodrutZ):

Multumesc, asa ma gandeam si eu sa-mi iau un pc. E mult mai bun! Multumesc Frumos!

| KodrutZ a răspuns (pentru IonutAxi):

Cu placere. Poti continua aici discutia, da un buget si cerinte, ideile tale de sistem, mai sugerez si eu una-alta, sa vedem cu ce sistem iesim la mal...winking

| IonutAxi a răspuns (pentru KodrutZ):

Pai bugetul sa fie cam 20 si ceva de milioane ca o fi 22-23 asta nu e problema.Dar cam aici vreau sa ajung cu o unitate Si da-mi si id tau de mess te rog daca vrei!