Întrebare recomandată | EXnolimits a întrebat:

M-ar interesa sa cumpar un microfon. Am ajuns la Behringer C1U si T.bone SC440 USB. Ambele microfoane au o lista impresionanta de caracteristici, diferentele majore fiind frecventa de 40-20 000 Hz pentru C1U si 20-18 000 Hz pentru SC440 USB, impendanta de 100 de Ohmi pentru C1U si 200 pentru SC440 USB. Am nevoie de un microfon care are conexiune prin USB deoarece doresc sa il conectez la laptop pentru a inregistra muzica usoara si nu imi permit un mixer ca sa pot folosi un microfon clasic, deci asta ar fi o varianta mai ieftina. Am citit in diverse forumuri ca unii utilizatori au avut problema ca C1U sa aiba un volum incet la inregistrare, in timp ce altii nu aveau nicio problema. De asemenea, SC440 USB ar putea avea si el problemele sale. Asa ca, intre aceste 2 modele, voi pe care l-ati alege si de ce? Ati avut vreunii dintre voi probleme cu unul din aceste modele? (Stiu ca o varianta ar mai fi Samson C01 pe USB, dar mi se pare cam scump pentru bugetul meu.) Va multumesc in avans!

7 răspunsuri:
| Lex169 a răspuns:

C1U, desi are un nivel scazut Ohmi poate inregistra perfect cu driverul potrivit.

| EXnolimits explică (pentru Lex169):

Mersi de raspunsul rapid! Deci nu crezi in problema cu volumul scazut? Daca il voi configura corect nu ar trebui sa am probleme, nu?

| unpustiobisnuit a răspuns:

Nu ma pre pricep la microfoane dar am auzit ca cele de la sennheiser ar fi cele mai bune in raport calitate pret

| EXnolimits explică (pentru unpustiobisnuit):

Mersi de raspuns, dar am comandat deja T.bone SC440 USB. Am sunat la unul din magazine si am aflat ca, intr-adevar, Behringer C1U are probleme: se aude foarte incet. Oricum, cele de la Senheiser sunt si foarte scumpe si imi depaseau bugetul. Inca o data, mersi pentru timpul acordat.

| Cata21mihai a răspuns (pentru Lex169):

Si eu am tot C1U. Imi poti spune driverul pentru el? Am tot cautat si nu am gasit nimic.

| Kanno a răspuns:

Am folosit Behringer C1U aproape 2 ani de zile fara niciun fel de problema pe O.S. Windows 7, D.A.W Cubase. Intre cele doua iti recomand C1U... dar sunt de parere ca mai bine mai pui un ban deoparte pentru Samson. Acum nu stiu ce sa zic cu muzica usoara... Il vrei pentru a inregistra doar vocal? Sau si instrumente pentru productie? Eu l-am folosit pentru inregistrare vocala pentru hip-hop.

| Cata21mihai a răspuns (pentru Kanno):

Si eu tot pentru inregistrare vocala hip-hop. Dar inregistreaza foarte incet, trebuie sa fie cumva sa i maresc volumul. Am setat la sound dar degeaba toate is pe 100% si tot incet se aude.